21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Τελικός» με Βουλγαρία (pics)

Τη… ζωή της θα παίξει απέναντι στη Βουλγαρία η Εθνική Ελλάδας Νέων Γυναικών, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 Β’ Κατηγορίας που διεξάγεται στην Πίστινα.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα, από τη Φινλανδία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τα δώσει όλα κόντρα στις Βουλγάρες, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στην επόμενη φάση και να συνεχίσει να διεκδικεί την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. «Θα κοιτάξουμε να ανασυνταχτούμε και ευελπιστούμε σε μια καλύτερη εικόνα στην άμυνα», ανέφερε σχετικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Κτιστάκης.

«Ο αμυντικός μας προσανατολισμός από την αρχή ήταν λάθος. Δεν σταματήσαμε τα επιθετικά ατού της Φινλανδίας. Πήραν πολλές προσπάθειες και δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε τα ποσοστά τους στα τρίποντα. Για εμάς "όπλο" είναι η άμυνά μας και σήμερα (χθες, 03/08) δεν τα πήγαμε καλά. Ήταν μια καθαρή νίκη της Φινλανδίας και κακή εμφάνιση δική μας στο αμυντικό κομμάτι, ενώ είχαμε και χαμηλό ποσοστό στις βολές», συμπλήρωσε για τη «βαριά» ήττα από τις Φινλανδές.

Παρά την προσπάθεια, η «γαλανόλευκη» μπήκε με το… αριστερό στις υποχρεώσεις της στο Κόσοβο, χάνοντας με 81-57 από τη Φινλανδία, η οποία πάντως συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο. Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της αντιπάλου, η οποία ήταν ιδιαίτερα εύστοχη στα τρίποντα(14/32), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε και η Κούιερ, από τις κορυφαίες 18άχρονες παίκτριες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Από την άλλη, οι διεθνείς μας φάνηκαν αγχωμένες, δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό, αλλά εάν παρουσιάσουν τον καλό εαυτό τους στη συνέχεια της διοργάνωσης είναι σε θέση να κυνηγήσουν τη διάκριση.

Δεκάλεπτα: 23-11, 44-24, 61-35, 81-57.
Ελλάδα (Κτιστάκης): Αναστασοπούλου 16, Γασπαράτου 2, Μυλωνάκη 4, Τσιχλάκη 15, Τσινέκε Ε. 15 (1), Κούκη, Κριμιτζά, Μαγγίνα, Πράπα 4, Στούπα, Τσινέκε Κ.1, Τζανετάτου.

Δείτε, εδώ, ολόκληρο το στατιστικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ