19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τελικός για Τενερίφη και Γιώργο Μπόγρη (pics, Vids)

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε πήρε αυτό που ήθελε από τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League και θα βρίσκεται στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 67-58 επί της Ουμάνα Ρέγερ Βενέτσια. Η ελληνική παρουσία σε αυτόν τον τελικό θα είναι ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος νίκησε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο τον Μάικ Μπράμος. Ο Έλληνας σέντερ είχε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 21', ενώ ο Μπράμος μέτρησε 7 πόντους,1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 26'46''.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (30/4) στις 21.15 και θα μεταδοθεί από τα κανάλια Novasports και την ΕΡΤ3. Λίγο νωρίτερα θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στη Μονακό και την Βενέτσια.

 

Μάικ Μπράμος και Γιώργος Μπόγρης στην ελληνική μονομαχία του δεύτερου ημιτελικού

Ο Μάικ Μπράμος ήθελε η ομάδα του να ξεκινήσει δυνατά για να μην πάρει ενέργεια από τον κόσμο η Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Και αυτό έκανε η Βενέτσια. Μπήκε δυνατά, ο ίδιος ήταν από τους πρωταγωνιστές στα πρώτα λεπτά και οι Ιταλοί βρέθηκαν να κρατούν μια διαφορά κοντά στους επτά πόντους. Απόσταση που καταγράφηκε για τελευταία φορά στο 6'30'' (9-16).

Οι Ισπανοί από το σημείο αυτό άρχισαν να "μαζεύουν" τη διαφορά, να τινάζουν το άγχος από τους ώμους τους και να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι. Ο Τιμ Αμπρομάιτις ήταν αυτός που έδειξε το δρόμο, μετρώντας στο πρώτο μισό 17 πόντους, όντας αλάνθαστος στα σουτ, αλλά και ιδιαίτερα μαχητικός σε κάθε φάση στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Από κοντά ακολούθησαν ο Γιώργος Μπόγρης και ο Άαρον Ντόρνεκαμπ.

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε προηγήθηκε πρώτη φορά στο 12' (23-21), το προβάδισμα άλλαζε χέρια για λίγο με τους Ιταλούς να προηγούνται για τελευταία φορά στο 16' (29-32). Από το σημείο αυτό ως το 24'40'', οι οικοδεσπότες έκαναν ένα επιμέρους 21-2 για να φτάσουν στο 50-34 με τον Μπόγρη να ευστοχεί. Οι Ισπανοί έφτασαν ως το +19 (61-42, 32') με ένα μακρινό τρίποντο από τον Ντόρνεκαμπ και τις άμυνες να έχουν πάρει τα ηνία ήδη από το μισά της δεύτερης περιόδου.

Αυτός που έδωσε κάποιες λύσεις για τη Βενέτσια ήταν ο 37χρονος αρχηγός της, Τόμας Ρες, ο οποίος μείωσε στους 13 (63-50, 35') με δύο συνεχόμενα εύστοχα από τα 6μ75. Οι Ιταλοί πλησίασαν λίγο περισσότερο, αλλά ήταν αργά για οποιαδήποτε ανατροπή, με τους Ισπανούς να φτάνουν στη νίκη και -το κυριότερο- στον τελικό του Basketball Champions League.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ