16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Τελικός» για Προμηθέα στη Λιουμπλιάνα

Το απόλυτο των νικών χρειάζεται ο Προμηθέας Πατρών στο Eurocup, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη (10/12, 19.30) στη Λιουμπλιάνα, απέναντι στην Τσεντεβίτα Ολίμπια, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο αγώνας έχει το χαρακτήρα «τελικού» για το Μάκη Γιατρά και τους παίκτες του, ώστε να παραμείνουν σε… τροχιά πρόκρισης.

Δύο ημέρες μετά τη «βαριά» ήττα από τη Ναντέρ, επί γαλλικού εδάφους, το αχαϊκό συγκρότημα καλείται να ανασυγκροτηθεί. Για να περάσει στο Top 16 θα πρέπει να κάνει το «τρία στα τρία» στους εναπομείναντες αγώνες του, αρχής γενομένης από αυτόν στην «Arena Stozice». Η απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (09/12) ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και άπαντες στις τάξεις του Προμηθέα Πατρών δηλώνουν αποφασισμένοι για το «διπλό».

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη επί της Τρέντο, εντός έδρας, κι έχουν μέχρι στιγμής ρεκόρ 5-3. Οι Αχαιοί έχουν μείνει στο 2-5, μετά το αρνητικό σερί τριών ηττών από την Γκραν Κανάρια στα Κανάρια Νησιά, την Τρέντο στο «Δημήτρης Τόφαλος» και, όπως προείπαμε, εκτός έδρας από τη Ναντέρ.

Η κατάταξη στον Δ’ Όμιλο:
1. Γκραν Κανάρια* 7-2
2. Τρέντο* 6-3
3. Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα 5-3
4. Ναντέρ 4-4
5. Προμηθέας Πατρών 2-5
6. Μπουρσασπόρ 0-7
(*)Έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Top 16.

Διαιτητές της αναμέτρησης στη Σλοβενία θα είναι οι Τζόζεφ Μπισάνγκ (Γαλλία), Σέρχιο Σίλβα (Πορτογαλία) και Ράιν Περάντι (Εσθονία). Για τον Προμηθέα Πατρών ακολουθούν τα ματς με Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα στο «Δημήτρης Τόφαλος» (16/12) και με την Μπουρσασπόρ επίσης εντός έδρας (22/12).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ