25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

«Τελικοί» πριν από τον τελικό (vids)

Η ώρα των ημιτελικών έφθασε στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται στην Κίνα. Την Παρασκευή (13/09) θα μάθουμε το ζευγάρι του τελικού, που θα διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Με τις ΗΠΑ να μένουν εκτός τετράδας, το… στέμμα θα αλλάξει χέρια φέτος στο Πεκίνο. Ομάδες από τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Αμερική και την Ωκεανία, ερίζουν για την απόκτησή του. Στον πρώτο ημιτελικό, η Ισπανία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αυστραλία, με αμφότερες τις Εθνικές να θέλουν να δώσουν συνέχεια στην αήττητη πορεία τους στα ασιατικά παρκέ. Εφόσον τα καταφέρουν, θα «κλειδώσουν» το μετάλλιο και θα τα παίξουν στη συνέχεια όλα για όλα για το χρυσό. Οι Ίβηρες αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές το 2006 στη Σαϊτάμα, τη στιγμή που τα «καγκουρό» πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην τετράδα.

Στο δεύτερο ημιτελικό, η επίσης αήττητη Αργεντινή, που έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στην Κίνα, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γαλλία που προέρχεται από μεγάλη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν κατακτήσει τον τίτλο στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις. Μεγάλη «μάχη» αναμένεται να δοθεί στη «Wukesong Sport Arena», για την πρόκριση στον τελικό. Οι Αργεντινοί κέρδισαν την πρώτη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1950, κι έφθασαν στον τελικό και το 2002 στην Ιντιανάπολις, χάνοντας όμως στην παράταση, ενώ το 2006 έμειναν στην τέταρτη θέση. Οι «τρικολόρ» έχουν να επιδείξουν το χάλκινο μετάλλιο που πανηγύρισαν το 2014 επί ισπανικού εδάφους και φέτος στοχεύουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες τους, κάνοντας το... βήμα παραπάνω.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών (13/09):
11.00 Ισπανία-Αυστραλία ΕΡΤ SPORTS
15.00 Αργεντινή-Γαλλία ΕΡΤ SPORTS



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ