20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελικά ο Καλάθης είναι ηγέτης

Η τρίτη διαδοχική νίκη του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα έχει ονοματεπώνυμο και είναι αυτό του Νικ Καλάθη.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από την επικίνδυνη έδρα της Αναντολού Εφές. Εν πολλοίς αυτό το αποτέλεσμα το χρωστούν στον 28χρονο γκαρντ. Έναν αθλητή ο οποίος έχει υποστεί την αμφισβήτηση στο... πετσί του. Από φίλους αλλά κι από «εχθρούς». Άλλωστε αποτελεί εδώ και καιρό τον εύκολο στόχο για οποιονδήποτε επιθυμεί να κάνει σκληρή κριτική στους «πράσινους».

Για τα όσα πέτυχε στο παρκέ του «Σινάν Ερντέμ» έχετε διαβάσει ουκ ολίγες φορές από χθες το βράδυ. Για να ανέβει όμως σε αυτό το επίπεδο, ο διεθνής πόιντ γκαρντ έχει δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή του. Και μάλιστα δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει. Ακόμα και τώρα που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης, συνεχίζει να εργάζεται μέσα στο γήπεδο για το καλύτερο δυνατό.

Η εμφάνιση του Καλάθη ήταν πέρα για πέρα ηγητική. Από την αρχή μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης έδειξε το πάθος του και την προσήλωση στο στόχο. Πλέον η λογική λέει ότι ο άλλοτε παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις δεν θα αντιμετωπιστεί ξανά με δυσπιστία από τον κόσμο της ομάδας. 

Ποιος είναι άλλωστε το γνωρίζουν πολύ καλά εκείνοι που ασχολούνται με το μπάσκετ. Πρόκειται για έναν σύγχρονο πλέι μέικερ ο οποίος αν διέθετε και σπουδαίο σουτ, δεν θα έφευγε ποτέ από τις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, διότι έχει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζονται, προκειμένου να αποτελεί τον κορυφαίο floor general της Γηραιάς Ηπείρου.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να χτίσει πάνω στις βάσεις από τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό κι Αναντολού Εφές. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα προσπαθήσει να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του, αν και πριν από τον αγώνα είχε ξεκαθαρίσει ότι επρόκειτο για κομβική αναμέτρηση αναφορικά με τη συνέχεια. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά ο Παναθηναϊκός δείχνει να γύρισε το... τσιπάκι μετά το «διπλό» στο ΣΕΦ και το πρόγραμμα που ακολουθεί μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται αισιόδοξος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ