31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τελευταία ευκαιρία να αλλάξει το τσιπάκι

Βλέποντας δύο παιχνίδια να έχουν πάει στο ρυθμό παιχνιδιού που εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό και το ροζ φύλλο ισάριθμες φορές να καταλήγει στην τσέπη του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι Ερυθρόλευκοι κάτι δεν κάνουν καλά.


Διότι όταν κατεβάζεις την αντίπαλό σου είκοσι πόντους κάτω από το μέσο όρο της (64 από 84) και απλά πας να «κλέψεις» το παιχνίδι σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο άνθρωπος που πήγε να γυρίσει μόνος του ένα ακόμα παιχνίδι (Σπανούλης) ήταν πρώτα αυτός που είχε παίξει σημαντικό ρόλο (πολλά λάθη, λίγη οργάνωση, σκοράρισμα με το σταγονόμετρο) στο να πάει η διαφορά στο -17 (51-34 στο 28’).

Κακά τα ψέματα σε δύο βραδιές όπου ο Βασίλης Σπανούλης έβγαζε λαγούς από το καπέλο του επιθετικά (όχι όμως με διάρκεια) ο Ολυμπιακός έχασε. Τη βραδιά που ο Βασίλης (μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη) έκανε τη βρώμικη δουλειά η ομάδα του πέταγε με τον ίδιο να παραμένει άποντος μέχρι το 23’.


Λογικό διότι εκείνο το βράδυ (που οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0) η ομαδική τους λειτουργία σε άμυνα και επίθεση άγγιξε το τέλειο.

Θα αναφέρουμε δύο σημεία, από τον αγώνα Νο 3 που είναι χαρακτηριστικά. Το πρώτο, όταν στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά αρχίζει και ανοίγει με το σκορ στους 14-15 πόντους και με εξίμιση λεπτά παιχνίδι σε αυτή την περίοδο η Εφές είχε ήδη τρία φάουλ και ο Ολυμπιακός κανένα, όχι επειδή είχε υπέρ του διαιτησία, αλλά επειδή δεν είχε καν επιχειρήσει να κάνει ένα φάουλ για να ξυπνήσουν τα αίματα.


Στο δε φινάλε, Σπανούλης και Μπίρτς κάνουν τη φάση του αγώνα με το Καναδό να σκοράρει και να μειώνει στους τρεις (57-54) και να κερδίζει και φάουλ.
Με την ψυχολογία (λογικά) στα ύψη πάει στη βολή και δεν κάνει απλά airball αλλά αυτή πάει προς τα πλάγια, ούτε καν προς το καλάθι !

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα σπάσει το κεφάλι του για να μπορέσει να αλλάξει προς το καλύτερο την ομάδα του. Αξίζει να επιμείνει λίγο περισσότερο στο σχήμα με Παπανικολάου και Παπαπέτρου μαζί στην πεντάδα.


Την Παρασκευή το βράδυ στο Αμπντί Ιπεκτσί επιβάλλεται να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός των μεγάλων διπλών εφέτος στην πιο απαιτητική Ευρωλίγκα που έμπαινε δυνατά, είχε καθαρό μυαλό μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και έβγαζε αυτή την ενέργεια που χρειάζεται εις διπλούν κόντρα σε μια από τις πιο αθλητικές ομάδες της Ευρωλίγκας που θυμίζει ταχεία με…σπασμένα φρένα στο τελευταίο τρίτο της κανονική περιόδου και τα πλέι οφ.


Οι πρωταθλητές Ελλάδος των δύο συνεχόμενων τίτλων στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία, έχουν να χάσουν τρία συνεχόμενα παιχνίδια από μια ομάδα στην Ευρώπη, από το 2011 και τα πλέι οφ με τη Σιένα.


Φαινομενικά η κατάσταση μοιάζει αρκετά με εκείνη τη σειρά (πανεύκολη πρώτη νίκη, μπρέικ στο δεύτερο ματς και μετά δύο νίκες η Σιένα στην Ιταλία για το 3-1) με μια πολύ σημαντική διαφορά.


Από τότε και μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη με την κατάκτηση δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και επίσης με μεγάλες ανατροπές εκεί που δεν το περιμένει κανείς και όλοι τον έχουν ξεγράψει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ