32.9 C
Athens
Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

“Τελειώνει” ο Μανωλόπουλος!

Η ήττα από την Μπαϊρόιτ στρίμωξε την ΑΕΚ στα σχοινιά όσον αφορά την παρουσία της στο Champions League. Η πρόκριση στην επόμενη φάση έχει δυσκολέψει πολύ και η ομάδα κινδυνεύει σοβαρά να μείνει από πολύ νωρίς εκτός του βασικότερου στόχου που είχε θέσει για φέτος. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δεν πείθει πως μπορεί να ανακάμψει. Μοιάζει να έχει περιπέσει σε ένα αγωνιστικό τέλμα, αδύναμη να παρουσιάσει κάποια βελτίωση στο παιχνίδι της, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αισιοδοξία. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται μια δραστική αλλαγή που θα λειτουργήσει ως σοκ. Και συνήθως αυτή η αλλαγή γίνεται στον πάγκο. 

Αυτό προφανώς είχε στο μυαλό του ο Μάκης Αγγελόπουλος και φαίνεται πως πήρε τελικά την απόφαση να λύσει τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση του "διαζυγίου" με τον Έλληνα προπονητή. Στην ουσία εκκρεμεί μια επαφή μαζί του ώστε να χωρίσουν και τυπικά οι δύο πλευρές. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έκρινε τελικά πως θα ήταν παρακινδυνευμένο να παραμείνει η ομάδα ως έχει και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, διότι μια νέα κακή εμφάνιση και ήττα σε αυτό το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στους οπαδούς.

Ο Μπαγκάτσκις, ο Ζούρος και οι άλλοι

Το επόμενο ερώτημα βέβαια αφορά τον αντικαταστάτη του Μανωλόπουλου και σε αυτό το θέμα το τοπίο είναι ομιχλώδες. 

Είναι κοινό μυστικό πάντως ότι η ΑΕΚ έχει αρχίσει να ερευνά την αγορά των προπονητών εδώ και πάνω από ένα μήνα, μόλις χάθηκαν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και είχε αρχίσει να φαίνεται η δυστοκία της ομάδας. Αρχικά έγινε μια εισήγηση στον Μάκη Αγγελόπουλο για τον Φώτη Κατσικάρη, μόλις αυτός άρχισε να έχει προβλήματα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ και γινόταν φανερό ότι θα έφευγε. Δεν προχώρησε καθόλου αυτή η περίπτωση, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Στο μεταξύ ο Κατσικάρης έφυγε από τη Χάποελ και βρήκε δουλειά στην Τενερίφε, οπότε έπαψε να υφίσταται θέμα και τυπικά.

Μια περίπτωση που συζητήθηκε αρκετά ήταν αυτή του Άιναρς Μπαγκάτσκις. Του Λετονού προπονητή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με την Εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά και με τη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ, στη Μάκαμπι Τελ Αβίβ όμως απέτυχε πέρυσι. Επαφές μαζί του έγιναν και μάλιστα αρκετές, το θέμα συνέχισε να απασχολεί τον Μάκη Αγγελόπουλο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το basketa.gr, ακόμα και μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που υποτίθεται ότι είχε διατηρήσει τον Μανωλόπουλο στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά τελικά κάποια στιγμή "πάγωσε" από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ. Αυτό το τελευταίο πάντως κρατήστε το. Όπως "πάγωσε", έτσι μπορεί να "ξεπαγώσει" και το όνομα του Μπαγκάτσκις να επανεμφανιστεί στο προσκήνιο.

Ο Ηλίας Ζούρος είναι επίσης ένας βασικός υποψήφιος, κυρίως διότι έχει αρκετούς υποστηρικτές μέσα στην ΚΑΕ. Λέγεται μάλιστα ότι έχει υπάρξει και με αυτόν επαφή, πράγμα που δεν επιβεβαιώνεται. Σίγουρα πάντως δεν υπήρξε συζήτηση μαζί του πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Λέγεται, τέλος, ότι υπάρχει μια τάση στην ΚΑΕ και για τον Σούλη Μαρκόπουλο, αλλά δεν είναι δυνατή. Ο Αγγελόπουλος φαίνεται πως έχει δεχθεί και αυτή την εισήγηση, όμως το πιθανότερο είναι πως αυτή η περίπτωση δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ