17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Τελειώνει” ο Ζντοβτς!

Η σκηνή που εκτυλίχθηκε 3,5 λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου στο "Λουί ΙΙ" του Μονακό το βράδυ της Τετάρτης ήταν προφητική. Ο Γιούρι Ζντοβτς αποχωρεί μαινόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και τη σκυτάλη στο κοουτσάρισμα της ΑΕΚ ως το τέλος του αγώνα παίρνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και... γενικώς πολύ σύντομα. Ίσως και τις επόμενες ώρες.

Το κλίμα για τον Σλοβένο προπονητή στην ΑΕΚ είναι πολύ βαρύ. Όχι μόνο εξαιτίας του αποκλεισμού από τη Μονακό. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Ζντοβτς έχει αρχίσει να πέφτει σε δυσμένεια από πιο νωρίς, από τότε που άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως παρά το γεγονός ότι και πέρυσι το καλοκαιρι ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα, η ομάδα δεν εμφάνιζε την επιθυμητή εικόνα. Δεν μπορούσε να κερδίσει ένα δύσκολο παιχνίδι, στο Champions League έχανε από ομάδες με μικρότερο μπάτζετ, ενώ έχασε και στον ημιτελικό Κυπέλλου από τον Άρη, που είναι χειρότερος από πέρυσι. Από κάποια στιγμή και μετά η διοίκηση άρχισε να παρεμβαίνει με το έτσι θέλω στο ρόστερ και ο Σλοβένος απέκτησε τα δικά του παράπονα.

Στήριζε μέχρι εμμονής τον Ράνταλ Φάλκερ, τον οποίον είχε επιλέξει για να αντικαταστήσει στην αρχή της χρονιάς τον Τζος Όουενς (παρεμπιπτόντως, αυτός θα αγωνιστεί στα προημιτελικά του Champions League με την Καρσίγιακα...), ώσπου μια μέρα άρχισε να βλέπει στον Τύπο ότι θα τον αλλάξει! Μετά από την ήττα από τον Κολοσσό υποχρεώθηκε να τον αλλάξει με τον Τσινεμέλου Ελονού, ο οποίος φυσικά δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά της διοίκησης.

Αυτό το "κατάπιε", αλλά το άλλο με τον Τζαουάντ Ουίλιαμς δεν μπόρεσε να το αντέξει. Για αρκετό καιρό έβλεπε στον Τύπο πως ο Αμερικανός είναι υπ' ατμόν, διότι δεν παίζει καλά. Ο Ζντοβτς δεν ήξερε τίποτα, αντιθέτως στήριζε την καλοκαιρινή επιλογή του σθεναρά λέγοντας προς όσους συνομιλούσε ότι ήταν ο καλύτερος ψηλός που είχε στην ομάδα και πως έκανε πολλά πράγματα στο παρκέ τα οποία άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν. Κάτι που αποδεικνυόταν και από το χρόνο συμμετοχής που του έδινε στους αγώνες.

Τελικά η διοίκηση βρήκε ομάδα για να παραχωρήσει τον Ουίλιαμς (Ρέτζιο Εμίλια) και ενημέρωσε τον προπονητή ότι στη θέση του θα ερχόταν ο Μπραντ Νιούλεϊ! Ο Ζντοβτς δεν άντεξε. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα δήλωσε δημοσίως πως δεν ήταν δική του επιλογή αυτή η αλλαγή στο ρόστερ. Και ούτε λίγο ούτε πολύ ομολόγησε πως δεν ήξερε τον Νιούλεϊ!

Το γυαλί στις σχέσεις ΑΕΚ και Ζντοβτς είχε πλέον ραγίσει. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ούτε και με την επιστροφή του Μαυροκεφαλίδη φαίνεται πως ήταν απόλυτα σύμφωνος ο Σλοβένος. Στην ΑΕΚ άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον απολύσουν, ωστόσο το θέμα της αποζημίωσής του ανέβαλλε αυτές τις σκέψεις. Άλλωστε υπήρχαν μπροστά οι αγώνες των πλέι οφ του Champions League, το φάιναλ φορ του οποίου ήταν από τους στόχους που είχαν τεθεί πέρυσι το καλοκαίρι. Ο δε Ζντοβτς κάθησε πάνω στο συμβόλαιό του προτιμώντας να πάρει την αποζημίωσή του, παρά να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας μετά το "άδειασμα" που του έγινε στην περίπτωση του Τζαουάντ Ουίλιαμς.

Μανωλόπουλος για τώρα και όχι μόνο 

Ο αποκλεισμός από τη Μονακό, με μέτριες εμφανίσεις μάλιστα, φαίνεται τελικά πως θα δρομολογήσει τις εξελίξεις, καθώς άλλωστε δεν υπάρχει άλλος ορατός στόχος για την ομάδα, με δεδομένο ότι τρίτη στο πρωτάθλημα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, βγαίνει και χωρίς προπονητή. Οι αποδοκιμασίες προς τον Ζντοβτς από τους οπαδούς που ταξίδεψαν στο Μονακό και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο φιλικός προς την ΑΕΚ Τύπος δίνουν το στίγμα των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν. Ο Σλοβένος λογικά θα αποτελέσει παρελθόν πολύ σύντομα, εκτός πια κι αν το θέμα της αποζημίωσής του (διότι έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά) αποδειχθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Αυτός που θα τον διαδεχθεί σίγουρα ως το τέλος της σεζόν είναι ο άμεσος συνεργάτης του, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος δεν αποκλείεται καθόλου, αντιθέτως είναι πολύ πιθανό, να πάρει το χρίσμα και για την επόμενη σεζόν. Στην ΑΕΚ υπάρχει πολύ καλή άποψη για τη δουλειά του και τον χαρακτήρα του. Υπάρχει όμως και μια τάση για άλλον προπονητή. Κάποιοι συνεργάτες του Μάκη Αγγελόπουλου, που έχουν επιρροή πάνω του, προωθούν την περίπτωση του Ηλία Ζούρου, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεσμεύεται με την Μπούντουτσνοστ και δεν μπορεί να έρθει. Το καλοκαίρι, όμως, θα είναι διαθέσιμος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ