18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

“Τελειώνει” ο Γιάνκοβιτς, βλέπει Ουίλιαμς (vids)

Οι μέρες του Στέφαν Γιάνκοβιτς στην ΑΕΚ είναι μετρημένες, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να τον διώξει. Στον αγώνα με τη Χάποελ τον έβαλε κάποια στιγμή στο δεύτερο δεκάλεπτο, τον απέσυρε μετά από μόλις 1':11'' κάνοντας του παρατήρηση και στη συνέχεια δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου. Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα υποστήριξε πως αυτό δεν είχε να κάνει με τις ενοχλήσεις που ο Σέρβος ένιωσε στη μέση του τις προηγούμενες μέρες, αλλά με λόγους τακτικής, αφήνοντας να εννοηθεί στην ουσία πως δεν τον υπολογίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ έχει κινήσει τις διαδικασίες για να αφήσει ελεύθερο τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Παρτιζάν, αλλά αυτή δεν τον θέλει πίσω τη δεδομένη στιγμή. Επομένως πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να λυθεί το συμβόλαιό του με την Ένωση.

Κι αυτό πρόκειται να γίνει ανεξάρτητα από το αν θα βρεθεί τώρα ή κάποια στιγμή αργότερα ο ψηλός που αναζητεί εδώ και καιρό ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για να αντικαταστήσει τον Σέρβο και να ενισχύσει τη front line της ομάδας. Η αναζήτηση συνεχίζεται και τις τελευταίες ώρες ακούγεται το όνομα του Τζόναθαν Ουίλιαμς (24, 2,06).

Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει και στο "4" και στο "5", άρα να παίξει μαζί με τον Σλότερ στην πεντάδα ή και πίσω από αυτόν. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Γκόνζαγκα, όπου είχε συμπαίκτες τον πρώην του Ολυμπιακού Νάιτζελ Γκος-Ουίλιαμς και τον Ρούι Χατσιμούρα των Ουίζαρντς, και πέρυσι προσπάθησε να παίξει στους Λέικερς, που τον υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2018, αλλά αγωνίστηκε κυρίως στη G-League.

Φέτος ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Μακάμπι Ρισόν, μάλιστα τέθηκε αντιμέτωπος του Προμηθέα στο Eurocup, όπου είχε 11,3 πόντους και 7,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο αποκλεισμός της Μακάμπι από τη συνέχεια της διοργάνωσης την οδήγησαν στην απόφαση να κάνει περικοπές στο ρόστερ και αυτό εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, η οποία τον έβαλε στο ραντάρ της με αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει τελικά στην απόκτησή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ