25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελείωσε το μαρτύριο για τον Άρη

Τη νίκη που του εξασφαλίζει την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League σημείωσε ο Άρης με 60-48 επί του Πανιωνίου που βρίσκεται πιο κοντά στον “γκρεμό”.

 

Η κρισιμότητα του αγώνα και για τις δύο ομάδες είχε εμφανή επίδραση στο παιχνίδι και των δύο ομάδων που είχαν δυσκολίες στο να βρουν σκορ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χαμηλά στο σκορ στην πρώτη περίοδο. Στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν μόλις 6-7. Ο Άρης έδειξε επιμονή σχεδόν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου στα σουτ τριών πόντων χωρίς να είναι εύστοχος. Όταν αποφάσισε να μεταφέρει το παιχνίδι πιο κοντά στο καλάθι, βρήκε σκορ και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (19-16).

 

Μέσα από την άμυνα τους οι γηπεδούχοι απέκτησαν με πιο ξεκάθαρο τρόπο τον έλεγχο της κατάστασης αφού κρατώντας τον Πανιώνιο στους πέντε πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου, βρέθηκαν μπροστά με διψήφια διαφορά (31-21) βρίσκοντας σκορ μέσα από δεύτερες επιθέσεις. Η άμυνα του Άρη έκανε δύσκολη τη ζωή στους Νεοσμυρνιώτες που έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στη 2η περίοδο (είχαν μόλις εννιά) και μέσα από αυτήν οικοδόμησε μια διαφορά επτά πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (32-25).

 

Σαν σε συνέχεια από τη δεύτερη, ο Άρης μπήκε με ανάλογο τρόπο στην τρίτη περίοδο και χάρη σε ένα σερί 9-0, “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 16 (41-25 στο 23΄) και στη συνέχεια στους 18 (49-31 28΄). Το 49-34 στο φινάλε του δεκαλέπτου δεν άφηνε ουσιαστικά αμφιβολίες για τον τελικό νικητή.

 

Οι “κίτρινοι” συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο των ριμπάουντ και με τον Πανιώνιο να αδυνατεί να βρει ρυθμό και να κάνει κάποιο σερί με το οποίο θα επιχειρούσε να μπει στο παιχνίδι, η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο ελάχιστο. Στα μισά της τελευταία περιόδου ο Άρης ήταν μπροστά με 14 (54-40) και παρότι δεν μπορούσε για αρκετή ώρα να βρει σκορ, δεν απειλήθηκε και κράτησε την πολύτιμη νίκη.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 32-25, 49-34, 60-48.

 

ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Φλιώνης έκανε την πιο μεστή εμφάνιση του στη σεζόν έχοντας 12 πόντους με 5/8 σουτ εντός παιδιάς και επτά ριμπάουντ.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης έμεινε για 5,5 λεπτά χωρίς πόντο στη διάρκεια της 4ης περιόδου όμως σε εκείνο το διάστημα ο Πανιώνιος είχε 0/7 τρίποντα και δε. μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι .

 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ