19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Τελέτοβιτς: “Βαρετό το ΝΒΑ”!

Για τους περισσότερους παίκτες το ΝΒΑ είναι ένα όνειρο και όταν το εκπληρώσουν, παραδέχονται ότι η εμπειρία είναι μοναδική. Για τον Μίρζα Τελέτοβιτς αυτή η εμπειρία ήταν απλώς... βαρετή!

Ο παλαίμαχος φόργουορντ, που τώρα είναι πρόεδρος στην ομοσπονδία μπάσκετ της Βοσνίας, υποστήριξε ότι αν δεν είσαι σε μια απο τις δυο-τρεις ομάδες, που διεκδικούν το πρωτάθλημα, στην πραγματικότητα δεν έχεις κίνητρο να παλέψεις για κάτι. Και ότι η Ευρώπη είναι πολύ προτιμότερη. 

"Κατά την άποψή μου η εμπειρία του ΝΒΑ ήταν βαρετή. Αν δεν έπαιζες με τους Ουόριορς ή τους Καβαλίερς, που πάλευαν για το πρωτάθλημα, αναρωτιώσουν... γιατί είμαι εδώ; Στην Βιτόρια (σ.σ με τη Μπασκόνια) πάντα πάλευες για κάτι. Για το Σούπερκοπα, το Κύπελλο, για να μπεις στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Στις ΗΠΑ γιατί πάλευες;" δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βιτόρια. Και πρόσθεσε:

"Για εμένα ήταν βαρετό, αλλά και καλή εμπειρία, επειδή είναι η καλύτερη λίγκα στον κόσμο. Παίζεις κόντρα στους καλύτερους του κόσμου και σε προπονούν θρύλοι. Αλλά προσωπικά ένιωθα καλύτερα όταν αγωνιζόμουν στην Ευρωλίγκα και την Ισπανία. Στην Ευρωλίγκα ήταν πιο δύσκολα κάποτε. Έπρεπε να πας στην Αθήνα και σε προστάτευαν 250 αστυνομικοί"!

Ο Τελέτιβιτς υποστήριξε ότι το παράδειγμα του Νίκολα Μίροτιτς, που πάνω στην ακμή του άφησε το ΝΒΑ για να γυρίσει στην Ευρώπη, θα ακολουθήσουν και άλλοι Ευρωπαίοι: "Θα υπάρξουν περισσότεροι παίκτες που θα επιστρέψουν. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο οι νεαροί παίκτες αποφασίζουν να πάνε στο ΝΒΑ όταν ξέρουν ότι τα πρώτα τρία χρόνια θα περάσουν περισσότερο χρόνο στον πάγκο ή στην G-League".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ