16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα bans στέλνουν τον Άρη στον δύσκολο δρόμο

Στην περίοδο που έψαχνε παράθυρο διαφυγής από τα προβλήματα του και ήλπιζε σε μία αλλαγή σκηνικού καταρχήν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, ο Άρης αισθάνεται την πίεση να γίνεται πια ακόμη πιο ασφυκτική. Την έκανε η επιστολή της FIBA προς την ΕΟΚ βάσει της οποίας οι ομάδες που είναι «σημαδεμένες» από το ΒΑΤ, δεν μπορούν όχι μόνο να κάνουν διεθνείς μεταγραφές αποκτώντας παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι εκτός Ελλάδας -το καθεστώς που ίσχυε στην πράξη δηλαδή μέχρι πρότινος- αλλά να κάνουν γενικότερα μεταγραφές, ακόμη και παικτών που έπαιζαν στη χώρα.

 


Με τα οχτώ bans να έχουν κολλήσει πια πάνω του εδώ και καιρό -πέρασε καιρός άλλωστε από τότε που φορούσαν τη φανέλα του οι παίκτες που τελικά δικαιώθηκαν στη FIBA- είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα βρει ο Άρης μία λύση. Ο Άρης που γενικότερα παλεύει απέναντι στα συσσωρευμένα χρέη του πρόσφατου παρελθόντος, θα πρέπει να βρει καταρχήν ρευστότητα και ακολούθως να πιάσει στο... φιλότιμο τους Μπαρμπλ, Καββαδά, Μπάκνερ, Σανικίτζε, Κάμινγκς, Ουίβερ, Τζένκινς και Ντραγκίτσεβιτς.

 


Η συνολική οφειλή ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ, τον περασμένο Σεπτέμβριο έγινε ένας διακανονισμός που το μείωσε περίπου στις 600 χιλιάδες όμως στην πορεία πήγε... περίπατο αφού ο Άρης δεν μπορούσε να φανεί συνεπής ούτε σε αυτόν. Το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει ο Άρης αν δεν καταφέρει να πετύχει το συνδυασμό αυτόν; Χρήματα δηλαδή για άμεσες πληρωμές και νέες συμφωνίες ή έστω εκ νέου ενεργοποίηση των παλιότερων; Η απάντηση είναι απλή: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

 


Όσο κι αν μοιάζει με «βουνό» η απάλειψη ουσιαστικά των οχτώ bans, είναι μονόδρομος. Έτσι η ΚΑΕ Άρης θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές και να συγκροτήσει το ρόστερ του. Βάσει αυτού, η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσει ένα μέρος του μπάτζετ που θεωρητικά προόριζε για την επόμενη σεζόν -θεωρητικά γιατί σχεδόν τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και δεδομένο- ώστε να πετύχει διακανονισμούς τους οποίους θα μπορέσει να τηρήσει. Αυτό θα αποβεί εις βάρος βέβαια των επιλογών άρα και της ποιότητας του ρόστερ του όμως υπάρχει άλλη λύση; Ήρθε η ώρα ο Άρης να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό και να διαβεί τον δύσκολο δρόμο της εξυγίανσης. Απλά τώρα θα αναγκαστεί να το κάνει με τον πιο πιεστικό τρόπο.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ