21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα 700 μέτρα από το Ιβανώφειο στο Αλεξάνδρειο

Με μία καθυστέρηση από τη διπλή, αναπόφευκτη αναβολή του ο αγώνας του Άρη με τον Ηρακλή θα γίνει σήμερα για τη 2η αγωνιστική της Basket League και όπως κάθε ντέρμπι, έχει τις ιδιαιτερότητες του. Μία από αυτές η παρουσία του Τζαμάλ Σούλερ με τη φανέλα του Άρη και ενώ πριν μερικούς μήνες φορούσε εκείνη του Ηρακλή. Ο Αμερικανός είναι ο 7ος ξένος στην ιστορία που διένυσε τα... 700 μέτρα που χωρίζουν το Ιβανώφειο από το Αλεξάνδρειο.

 


Παρότι η λίστα των «διπλών πρακτόρων» είναι αρκετά μεγάλη μεταξύ των δύο ομάδων, αυτή απαριθμεί έναν μικρό αριθμό ξένων παικτών. Οι περισσότεροι από αυτούς όμως ήταν ξεχωριστοί. Άλλη με αξιοσημείωτη παρουσία στον έναν και άλλοι στον άλλον. Κανείς τους όμως δεν άφησε το στίγμα του και στους δύο.

 


Η λίστα αυτή περιλαμβάνει δύο πραγματικούς θρύλους (Ουόλτερ Μπέρι, Ρόι Τάρπλεϊ), δύο Ευρωπαίους με αξιοσημείωτη διαδρομή στο ελληνικό Πρωτάθλημα (Στιβ Μπάκναλ, Μάικ Ναχάρ), έναν Αμερικανό με σημαντικό πέρασμα από τη χώρα μας (Τερέλ Καστλ) και έναν ακόμη που μπήκε φουριόζος αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια (Σμους Πάρκερ). Θέση σε αυτή τη λίστα βρήκε ο Τζαμάλ Σούλερ που σήμερα θα αντιμετωπίσει την ομάδα που τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι.

 


Με αυτήν την αφορμή, το basketa.gr παρουσιάζει τους ξένους παίκτες που πέρασαν από τον Άρη και τον Ηρακλή και τους αριθμούς τους στο Πρωτάθλημα. Η περίπτωση του Καστλ είναι ιδιαίτερη αφού με τον Ηρακλή αγωνίστηκε μόνο στην Α2...

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ