21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα 44 χιλιάρικα και το ΕΡΤφλιξ

Κακοφάνηκε λέει σε κάποιους το πανελλήνιο κράξιμο που έπεσε το Σάββατο το απόγευμα για τη συνεχιζόμενη κωμωδία του ΕΡΤφλιξ που σε διάρκεια ταπεινώνει όσο δεν πάει άλλο το έτσι κι αλλιώς προβληματικό και υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Basket League. Το αδικεί κιόλας για να λέμε την αλήθεια, αφού στην πραγματικότητα εξελίσσεται πιο αισιόδοξα από όσο φανταζόταν κάποιος στο ξεκίνημα. Και ανταγωνιστικά και με ενδιαφέρον και με τις ομάδες να αντέχουν στις υποχρεώσεις του και με τον ΕΣΑΚΕ να έχει δείξει  αντανακλαστικά στα πολλά θέματα καθημερινότητας και ροής που αναπόφευκτα έχουν προκύψει φέτος.


Δύο είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αντιδράσεις. Το ένα ότι φτάσαμε Μάρτιο και ακόμα ζούμε την ίδια κωμωδία με την τηλεόραση και το δεύτερο και μάλλον πιο σημαντικό ότι ο ΕΣΑΚΕ σφυρίζει αμέριμνος και δεν έχει βγάλει έστω κάτι για τα μάτια του κόσμου, που του διασύρουν το προϊόν, πες το κι έτσι.


Θα μου πεις τι να μπλέκεις τώρα; Τα λεφτά, όσα τέλος πάντων ήταν αυτά, τα υπέγραψε. Τις εκλογές που έρχονται τις καθαρίσανε αφού φάνηκε στην πράξη για μια ακόμα φορά ότι ουδείς εκ των... επαναστατών εμφανίστηκε την ώρα της κάλπης. Αρα, υπάρχει παραδοχή και αποδοχή της διοίκησης και όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Οπότε, τι ψάχνεις να βρεις; Λίγη γκρίνια θα έχει πάλι εδώ κι εκεί από το προεδρείο ότι τα μέσα γράφουν κακά λόγια για το πρωτάθλημα και πάμε γι' άλλα.


Για να το κλείσουμε λίγο με την ΕΡΤ, άμα τους χαλάνε οι νέες τεχνολογίες που τόσο διαφήμισαν, άστες να πάνε στο καλό. Εντάξει, του πεταματού το έχετε το μπάσκετ και το έχετε εξορίσει στο διαδίκτυο. Τουλάχιστον... ανοίξτε το ρούτερ ρε παλικάρια. Ντροπή. Τίποτα άλλο. Βρήκατε δηλαδή τον ΕΣΑΚΕ που λέει και ευχαριστώ και δεν ασχολείστε; Εκτός αν είναι έμμεση διαφήμιση για την απολαυστική σειρά της πλατφόρμας, «Τα καλύτερά μας χρόνια», κάπως έτσι έπαιζε και τότε η τηλεόραση και ήθελε σφαλιάρα για να πάρει μπρος.


Θα μου πεις εδώ διαφήμισαν εκπομπή για το πρωτάθλημα, έστω και λίγο πριν... τελειώσει το πρωτάθλημα, φανταστήκαμε όλοι ότι επιτέλους θα βάλουν το Σάββατο κάποιον να πασάρει στα γήπεδα να βλέπουμε σαν άνθρωποι τα ματς, αλλά μάταια. Δευτέρα βράδυ, στις 10, βάλανε μια εκπομπή και τα σχόλια περιττά. Χάνουν και το νόημα οι λέξεις.


Πάμε τώρα στον ΕΣΑΚΕ και πάλι. Επειδή ήδη έχει ψηφιστεί το σκληρό θεσμικό πλαίσιο που ζήτησε και πέτυχε ο σύνδεσμος για να πάρει την τύχη του πρωταθλήματος στα χέρια τους, όσο περισσότερο μπορεί, επειδή σε λίγες μέρες θα υπάρχει διοίκηση με ανανεωμένη... λαϊκή εντολή που σημαίνει ότι μεταξύ τους είναι ικανοποιημένοι κι επειδή αυτή η χρονιά που κανείς δεν θα θυμάται στο φινάλε τελειώνει και ήδη λογικά δουλεύεται το μέλλον, θέλει σοβαρές αποφάσεις.


Τον μάγκα και τον τηρητή των νόμων, πρέπει να τον κάνεις πάντα και παντού. Το εξωπραγματικό πρόστιμο που σφύριξε ο δικαστής στον Ηρακλή, 44 χιλιάρικα, για μπινελίκια στους διαιτητές, το προβλέπει ο αναθεωρημένος πειθαρχικός κώδικας. Ο οποίος για... άλλον είχε αναθεωρηθεί, γνωστά είναι αυτά στην πιάτσα, ο άλλος όμως τους χαιρέτισε και τώρα την έφαγε ο Δρακόπουλος.


Και καλά την έφαγε λέω εγώ, αφού τον ήξερε και τον είχε υπογράψει τον κανονισμό. Μήπως όμως έχουν γίνει κι άλλα φέτος; Μήπως έχουν βγει επίσημα ΚΑΕ με ανακοινώσεις και βίντεο κατά της διαιτησίας; Που θα έπρεπε να έχουν κληθεί και τιμωρηθεί βαριά αυτεπάγγελτα;


Υπάρχει και κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Πρέπει κάποια στιγμή ο ΕΣΑΚΕ να βγει έγκαιρα, φωναχτά και υπεύθυνα και να μας πει τι θα γίνει για του χρόνου. Τα μισόλογα δίνουν και παίρνουν για το αν θα πέσε ομάδα και για το τι θα γίνει με τις ανόδους. Πάλι μαγείρεμα μυρίζεται ο κόσμος. Πολύ εύκολα με το κάκιστο παρελθόν του ΕΣΑΚΕ, σε βάθος χρόνων. Με τα καλά και τα συμφέροντα πάντα να κυριαρχούν. Αμεσα λοιπόν, μετά τις εκλογές, δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση. Αν όντως θέλετε να αρχίσετε να πείθετε ότι οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν στα... 44 χιλιάρικα του Ηρακλή επειδή έριξε δυο μπινελίκια ο Καρβέλας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ