21.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Τα… χρωστoύμενα στην Basket League

Δύο εξ αναβολής αγώνες θα γίνουν την Τετάρτη (09/12) για την Basket League, από την 3η και την 4η αγωνιστική.

Στο πρώτο, χρονικά, παιχνίδι το Λαύριο θα υποδεχθεί τον Άρη, με αμφότερους τους αντιπάλους να προέρχονται από νίκες, οι «κυανοκίτρινοι» στο «Ανδρέας Παπανδρέου» επί του Περιστερίου και οι Θεσσαλονικείς στο Αλεξάνδρειο επί του Προμηθέα Πατρών. Τρεις από τους παίκτες των ρόστερ των δύο ομάδων αγωνίζονταν στην περσινή σεζόν στο νυν αντίπαλό τους. Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στους «κιτρινόμαυρους» και μετακόμισε φέτος στο Λαύριο. Τη διαδρομή αυτή έκαναν αντίστροφα το περασμένο καλοκαίρι ο Κουίντον ΝτεΚόζι και ο Γιάννης Κουζέλογλου. Στη λίστα με τους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων ανήκουν, ακόμα, οι Νίκος Μπάρλος, Δημήτρης Βεργίνης, Βαγγέλης Σακελλαρίου και Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Το αντίστοιχο παιχνίδι του περσινού πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε ελέω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν για δέκατη φορά στην ιστορία τους στην Basket League, με τον Άρη να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, αφού ήταν ο νικητής στους οκτώ από τους εννέα αγώνες που προηγήθηκαν, έχοντας κάνει το «πέντε στα πέντε» ως γηπεδούχος και το 3/4 ως φιλοξενούμενος.

Στο κλειστό της Λαυρεωτικής, πάντως, έχει δημιουργηθεί μια μικρή παράδοση αμφίρροπων παιχνιδιών, αφού κανένα από τα τέσσερα δεν κρίθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των 8π., όσους είχαν επικρατήσει οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ματς, για τη σεζόν 2015-2016. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι στους τρεις αγώνες του Λαυρίου που ακολούθησαν καμία ομάδα δεν έμεινε κάτω από τους 70 και δεν ξεπέρασε τους 75 πόντους.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την αναμέτρησή τους για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα θα τεθούν αντιμέτωποι στο κλειστό της Πυλαίας. Οι Θεσσαλονικείς, που είχαν κερδίσει με άνεση στο προηγούμενο ματς (93-71), προέρχεται από την ήττα στον πόντο από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Θεσσαλοί έχασαν στο κλειστό της Καλλιθέας από τον Κολοσσό Ρόδου.

Η Λάρισα διανύει τη δεύτερη σεζόν της στη «μεγάλη» κατηγορία, οπότε η ιστορία των αγώνων με τον ΠΑΟΚ εξαντλείται σε αυτούς που έγιναν πέρυσι, με καθεμία από τις δύο ομάδες να κατακτάει το ροζ φύλλο στην έδρα της. Στο μοναδικό παιχνίδι που έχει γίνει στο «PAOK Sports Arena» οι γηπεδούχοι έφθασαν πέρυσι με άνεση στη νίκη, με 87-61.

Το πρόγραμμα της Basket League (09/12):
Λαυρίου 15.00 Λαύριο-Άρης Αναστόπουλος, Μάνος, Ζακεστίδης (Τζουβάρας) 3η αγωνιστική
Πυλαίας 20.00 ΠΑΟΚ-Λάρισα Σχινάς, Μπήτης, Τζιοπάνος Ν. (Ελευθεριάδης Π.) 4η αγωνιστική

Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 10 (5-0)
2. Περιστέρι 10 (4-2)
3. Ηρακλής 10 (4-2)
4. Μεσολόγγι 9 (3-3)
5. Παναθηναϊκός 8 (4-0)
6. Κολοσσός Ρόδου 8 (2-4)
7. Ιωνικός Νικαίας 7 (1-5)
8. ΠΑΟΚ 6 (1-4)
9. Άρης 5 (2-1)
10. Λαύριο 4 (1-3)
11. Προμηθέας Πατρών 3 (1-1)
12. Λάρισα 3 (0-3)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ