25.1 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Τα χαμένα χρόνια και η πρόκληση της Κίνας (pics)

Σαν να μετάνιωσε για τα χρόνια που έχασε ο Γκάι Έντι, αυτή την πενταετία που έμεινε εκτός από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στα 29 του, ο διεθνής φόργουορντ της Ναντ επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, για να το ενισχύσει στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Η τελευταία συμμετοχή του με τη φανέλα το εθνόσημο ήταν το 2013, στο Αφρομπάσκετ που φιλοξενήθηκε στην πατρίδα του, με τον ίδιο να θυμάται: «Όταν κοιτάω πίσω, συνειδητοποιώ πως ήταν σπουδαία εμπειρία, μια μεγάλη ευκαιρία που μου δόθηκε να παίξω σε αυτό το τουρνουά». Οι Ιβοριανοί κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο Αμπιτζάν, αλλά στη συνέχεια τους πήρε η… κάτω βόλτα. Περιορίστηκαν στη 12η θέση στη διοργάνωση του 2015 και στην 14η το 2017. Πλέον, όμως, επιδιώκουν να επιστρέψουν δυναμικά.

Με μόλις μία νίκη, μέχρι στιγμής, στο Δ’ Όμιλο της Αφρικανικής Ζώνης, οι παίκτες του Πάολο Ποβία ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με τη Μοζαμβίκη και τη Σενεγάλη να έχουν από 2-1. Η πρόκριση δεν έχει χαθεί και για αυτή θα προσπαθήσουν στους τελευταίους αγώνες τους, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο Ντακάρ (29/06-01/07). «Είναι σπουδαία ευκαιρία για εμάς να βρεθούμε στην κορυφή του ομίλου. Θα παλέψουμε σκληρά, ώστε να βρεθούμε σε καλή θέση πρόκρισης στην Κίνα. Δεν ξέρω πολλά για τις υπόλοιπες χώρες, εκτός από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η οποία έχει κάποιους παίκτες με τους οποίους έχω παίξει στη Γαλλία. Όπως είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, πάντως, όλοι οι αντίπαλοι είναι επικίνδυνοι. Θα πρέπει να εμφανιστούμε πεινασμένοι και αποφασισμένοι. Κανείς δεν θα πρέπει να μας υποτιμήσει», συμπλήρωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Όσον αφορά στην επιστροφή του στην Εθνική, εξήγησε: «Συνειδητοποίησα πως δεν θα ξαναγίνω νέος και οι ευκαιρίες για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε διεθνές επίπεδο δεν έρχονται πλέον τόσο συχνά. Έχουμε καλή ομάδα, με πολλούς ταλαντούχους παίκτες που παίζουν σε καλό επίπεδο στην Ευρώπη. Τώρα, θα πρέπει να γίνουμε ομάδα, ώστε να επιτύχουμε τον κοινό στόχο μας, που είναι η πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, το επόμενο καλοκαίρι. Δεν ήταν εύκολο να επιστρέψω και τώρα πραγματικά θέλω να βοηθήσω τη νεαρή ομάδα που έχουμε να ζήσει την εμπειρία που έζησα κι εγώ το 2010, όταν αγωνίστηκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ