25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα φώτα πέφτουν στη Θεσσαλονίκη

Ετσι το ήθελε η τύχη και η κληρωτίδα. Να αρχίσει η σεζόν για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης με ένα μεταξύ τους παιχνίδι του οποίου το διακύβευμα σε πρώτη φάση δεν είναι μεγάλο όμως μπορεί στην πορεία να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

Άρης εναντίον ΠΑΟΚ λοιπόν σήμερα στις 19:00 στο «Nick Galis Hall» με έπαθλο αρχικά μια θέση στην 4άδα και κυρίως την προοπτική ενός τελικού. Η διαδικασία μονού ημιτελικού άλλωστε και η κλήρωση που θα ακολουθήσει τα προημιτελικά, αφήνουν ανοιχτό τον δρόμο.

 

Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι το τζάμπολ θα βρει τους δύο «αιωνίους» στις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων. Ο Άρης πρόλαβε και έβαλε στη «μηχανή» του έστω και την ύστατη στιγμή δύο παίκτες που βάσει του βιογραφικού τους δείχνουν εξαιρετικές προσθήκες. Τον Γκάρι Μπελ και τον Κιθ Μπένσον. Αν ο βαθμός στον οποίο μπορούν να βοηθήσουν τους γηπεδούχους αποτελεί ερωτηματικό για την ίδια την ομάδα τους, φανταστείτε τι γίνεται με τον ΠΑΟΚ του οποίου το scouting άρχισε και τελείωσε στην Προύσα.

 

Το παιχνίδι είναι ξεχωριστό για πολλούς πρωταγωνιστές του μα πιο πολύ για τους δύο προπονητές. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επιστρέφει στο «Παλέ» ως μέλος του Άρη έπειτα από 24 χρόνια ενώ επανακάμπτει στους πάγκους έπειτα από τέσσερα χρόνια. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη ως τώρα πρόκληση της καριέρας του, τον ΠΑΟΚ.

 

Τα νέα πρόσωπα

Το ντέρμπι έχει αρκετούς πρωτάρηδες και όλοι τους είναι ξένοι. Ουίβερ, Μοραντ, Βον, Μπελ, Μπένσον ακόμη και ο Πέτγουεϊ από τη μία πλευρά. Ντίλαρντ, Τζόουνς, Κρουμπάλι, Κλάσεν, Τρις από την άλλη πλευρά.

 

Αυτόματα προκύπτουν και ενδιαφέροντα «match up» που θα τα δούμε λογικά σε λίγες ώρες στο παρκέ. Βον-Ντίλαρντ, Μπελ-Τρις, Ουίβερ-Τζόουνς, Πέτγουεϊ-Κρουμπάλι και Μπένσον-Κλάσεν. Για κάποιους ο βαθμός ετοιμότητας αποτελεί ερωτηματικό όμως όλοι τους είναι διαθέσιμοι.

 

 

Οι διπλοί πράκτορες

Αν για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη και τον Λίνο Χρυσικόπουλο το αποψινό ντέρμπι είναι πια ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα αφού έχουν παίξει σε αυτά και με τη μία και με την άλλη ομάδα, το ίδιο δεν ισχύει για τους δύο νέους «διπλούς πράκτορες» των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης.

 

Το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο σε ένα μικρό έστω βαθμό. Έχουν περάσει άλλωστε 12 χρόνια από τότε που έβγαλε τα ασπρόμαυρα με τα οποία πρωτόπαιξε επαγγελματικό μπάσκετ. Στην πραγματικότητα ο μόνος που του θυμίζει πια εκείνα τα χρόνια θα βρίσκεται στην κερκίδα, ο τότε προπονητής του και νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς.

 

Σαφώς πιο δύσκολο θα είναι το βράδυ για τον Θοδωρή Ζάρα που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτου του με τον Δικέφαλο απέναντι στην ομάδα στην οποία πέρασε την προηγούμενη διετία. Τον περασμένο Μάιο «σκότωσε» τη νέα του ομάδα μέσα στο «παλατάκι» και σήμερα θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο κόντρα στην παλιά.

 

 

Η ιστορία

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο «Παλέ» για τη διοργάνωση του Κυπέλλου μετά από 28 χρόνια. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στην άλλοτε κοινή τους έδρα γι’ αυτόν τον θεσμό, ήταν στις 13 Μαίου 1989. Ήταν στον τελικό της διοργάνωσης με τον Άρη να επικρατεί με 91-86.

Άρης: Γιαννάκης 15 (3), Γκάλης 35, Σούμποτιτς 13 (3), Μισούνοφ 2, Ρωμανίδης 6 (1), Φιλίππου 3, Μ.Κατσούλης, Δοξάκης, Γουίλτζερ 17, Δαλιάρης

ΠΑΟΚ: Σταυρόπουλος 12 (2), Πρέλεβιτς 10, Τζόουνς 29 (1), Μέλις 1, Κόρφας 18 (2), Φασούλας 7, Καρατζουλίδης 2, Μακαράς 3 (1), Μπακόπουλος, Δόντσιος.

 

Σε σύνολο εννιά αγώνων Κυπέλλου πάντως, ο Άρης έχει το προβάδισμα με πέντε νίκες έναντι τεσσάρων του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος ήταν στις 13 Ιουνίου 1976 με τον Άρη να επικρατεί στο γήπεδο της ΧΑΝΘ  με 65-55 και ο τελευταίος στις 9 Οκτωβρίου 2013 με νίκη και πάλι των «κίτρινων» στην Πυλαία με 71-63.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ