19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα φαβορί του Χάκετ, ο καφές στο ξενοδοχείο και η… ψύξη

Η Ιταλία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ, κερδίζοντας την Γεωργία με 73-65 στην τελευταία μέρα του τουρνουά "Ακρόπολις". 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στους δημοσιογράφους, έκανε μια αποτίμηση της πορείας της "σκουάντρα ατζόυρα", δίνοντας και τα προγνωστικά του. Ο 30χρονος γκαρντ τόνισε πως σκέφτεται μόνο το πρώτο ματς με το Ισραήλ και όχι το μετάλλιο ενώ παραπονέθηκε για μια... ψύξη που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα και την θέληση να φορέσει ξανά τα "ερυθρόλευκα".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάκετ:

Για το τι κρατάει από το Ακρόπολις: «Ήταν τρία παιχνίδια που έδειξαν την ετοιμότητά μας αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα αλλά ήταν ένα καλό τεστ για εμάς».

Για το που μπορεί να φτάσει η Ιταλία: «Αν εξαιρέσεις την Γαλλία, την Ισπανία και την Σερβία, οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους αλλά και να χάσουμε κι απ’ όλους».

Για το αν περίμενε τόσο δυνατή την Γεωργία (σ.σ μαζί στον όμιλο): «Έπαιξαν πολύ καλά στο τουρνουά, είναι δεμένο σύνολο και σήμερα τους έλειπε και ο Σενγκέλια. Θα είναι δύσκολο, όπως είπα και πριν. Έχουμε αντιμετωπίσει και την Φινλανδία, που θα παίξει με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ, επίσης σκληρή ομάδα, όπως και το Βέλγιο. Θα είναι μια πρόκληση για εμάς».

Για το αν ονειρεύεται το μετάλλιο: «Ονειρεύομαι να κερδίσουμε το Ισραήλ στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα του, για να ξεκινήσουμε δυνατά».

Για το δυνατό σημείο της Ιταλίας: «Ξεκινάμε πάντα από την άμυνα. Μας επιτρέπει να παίζουμε χωρίς άγχος στην επίθεση και να βρίσκουμε ρυθμό. Αυτή πρέπει να είναι η βάση μας».

Για την γνώμη του σχετικά με την Ελλάδα: «Έμπειρη και δεμένη ομάδα. Τα πόδια είναι βαριά για όλους αυτή την περίοδο, όταν θες να βρεθείς στην καλύτερη κατάσταση. Σίγουρα στοχεύουν στην τετράδα».

Για την παρουσία έξι παικτών του Ολυμπιακού στην Εθνική: «Το γνωρίζω και προσπαθώ να τους δίνω κίνητρο. Δεν θα πω πολλά για την Ελλάδα, μπορεί να διασταυρωθούμε και δεν θα το ήθελα».

Για το αν μίλησε με τους πρώην συμπαίκτες του πριν το ματς των δύο ομάδων: «Φυσικά, μείναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Ήπιαμε έναν καφέ, χαλαρώσαμε… Δεν μιλήσαμε τόσο για μπάσκετ».

Για την κατάσταση της υγείας του: «Είμαι πανέτοιμος. Αν δεν είχα κι ένα πρόβλημα με τον λαιμό μου, πως το λέτε στην Ελλάδα… «Ψύξη» ( γέλια). Μάλλον έφταιγε το κλιματιστικό ή μπορεί να ήταν η υγρασία».

Για το αν του λείπει η Αθήνα: «Και βέβαια, ήταν το σπίτι μου για δύο χρόνια και μου λείπει, σε ποιον δεν αρέσει να ζει εδώ;».

Για όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό: «Λυπήθηκα όταν έμαθα τα νέα, αλλά είναι μέρος της ζωής και της δουλειάς. Οι ομάδες κάνουν επιλογές και βάζουν προτεραιότητες, πρέπει να τις σέβεσαι».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Σίγουρα... 100% και μόνο για τον Ολυμπιακό».

Photo credits: Eurokinissi/Federazione Italiana Pallacanestro.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ