20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Τα φαβορί παίζουν… νωρίς στην Κίνα

Ήταν για τους περισσότερους το ζευγάρι του τελικού. Θα αγωνιστούν όμως τελικά νωρίτερα. ΗΠΑ και Σερβία θα βρεθούν αντιμέτωπες σήμερα για τις θέσεις 5-8 (12/9, 14.00), μακριά από τη ζώνη των μεταλλίων, ενώ αμέσως μετά θα αναμετρηθούν οι δύο εκπλήξεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Πολωνία με την Τσεχία (12/9, 16.00).

Ηνωμένες Πολιτείες και Σερβία ήταν για πολλούς τα απόλυτα φαβορί της διοργάνωσης. Λόγω ρόστερ, λόγω ποιότητας, αλλά και –κυρίως οι Σέρβοι – λόγω της εικόνας που άρχισαν να βγάζουν μέσω των φιλικών. Τελικά όχι μόνο δεν έφτασαν στον τελικό, αλλά δεν βρίσκονται καν στη ζώνη των μεταλίων. Το καλύτερο που μπορούν να διεκδικήσουν είναι η πέμπτη θέση. Οι ΗΠΑ έμειναν εκτός από μια ομάδα που τους νίκησε στο δικό τους παιχνίδι, τη Γαλλία, ενώ οι Σέρβοι έμοιαζαν να μην ξέρουν τι να κάνουν απέναντι στην καλοκουρδισμένη και γεμάτη πάθος ομάδα της Αργεντινής.

Οι δύο νίκες που θα αναζητήσει η καθεμία από τις δύο ομάδες του πρώτου ζευγαριού από εδώ και πέρα μοιάζει με... παρηγοριά στον άρρωστο, αφού και οι δύο έμειναν μακριά από τον αρχικό τους στόχο. Ίσως μοιάζει και λίγο ως ειρωνία τώρα η δήλωση που είχε κάνει ο προπονητής της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, στη διάρκεια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Αν αντιμετωπίσουμε τις ΗΠΑ, ο Θεός μαζί τους!» Σίγουρα δεν είχε στον μυαλό του ότι θα τους αντιμετωπίσει σε αγώνα κατάταξης, αλλά μένει να δούμε αν, έστω και τώρα, θα βρει αντίκρυσμα στο παρκέ η δήλωσή του.

Όσο για το δεύτερο –χρονικά- παιχνίδι... Ίσως να είναι από τις λίγες εκείνες φορές που δύο ομάδες θα είναι και χαρούμενες που θα παίζουν για τις θέσεις 5-8. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που περίμεναν την πορεία που έκαναν η Τσεχία και η Πολωνία και σίγουρα κανείς δεν περίμενε πως και οι δύο θα βρίσκονται στους προημιτελικούς, με μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης να έχουν μείνει εκτός.

*Οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ