16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τα φαβορί θέλουν να αποφύγουν τη…φάρσα στα γήπεδα

Μοιάζει σαν ψέμα, ανήμερα άλλωστε της πρωταπριλιάς όπου διεξάγεται η 24η αγωνιστική της Basket League, αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Δύο ομάδες που πέρυσι τέτοια εποχή κοντράρονταν στην Α2, σήμερα στην Πάτρα, δίνουν τη μάχη τους για την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία !
Ο Προμηθέας φιλοξενεί την Κύμη θέλοντας με νίκη να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στα πλέι οφ και την οκτάδα (στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή) την ίδια στιγμή που οι Ευβοιώτες ψάχνουν το «διπλό» που θα τους φέρει πιο κοντά στην παραμονή.
Πρόκειται για δύο εκπροσώπους της περιφέρειας, που ήρθαν από την Α2 για να μείνουν και ήδη έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μεγάλη κατηγορία.

Στο Αλεξάνδρειο ο Απόλλωνας Πάτρας, έχει νικήσει μόλις μια φορά στις 17 τελευταίες επισκέψεις του κόντρα στον 'Αρη, αλλά αυτή δεν είναι χαμένη στη λήθη του χρόνου καθώς έγινε την περίοδο 2013-14.
Αν καταφέρει να το επαναλάβει εφέτος, θα έχει κάνει το πιο καθοριστικό βήμα για τη σωτηρία, αλλά κακά τα ψέμματα οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί γνωρίζοντας μάλιστα ότι με νίκη μπαίνουν πιθανότατα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας καθώς ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται την Κυριακή στο ΣΕΦ από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Μπορεί στη Ρόδο ο Κολοσσός Ρόδου να είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στο Λάυριο, αλλά οι φιλοξενούμενοι του Χρήστου Σερέλη (που συμπληρώνει μάλιστα 50 παρουσίες στον πάγκο της ομάδας του στη Basket League) είχαν φύγει με το "διπλό" πέρυσι από το Σμαραγδένιο νησί και θέλουν να επαναλάβουν τον άθλο τους. Ομως ο Αρης Λυκογιάννης και οι παίκτες του κυνηγάνε την εξάδα και υπό προϋποθέσεις και πιο ψηλά στη βαθμολογία και για αυτό έχουν και τον πρώτο λόγο.

Τέτοιες μέρες της Ανοιξης, η Λευκάδα είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, όμως η ΑΕΚ μόνο για βόλτα δεν πάει στο πανέμορφο αυτό νησί καθώς η τοπική Δόξα παρά το γεγονός ότι έχει ήδη υποβιβασθεί δεν τα παρατάει και κοντράρει κάθε αντίπαλο. Για αυτό άλλωστε και ο νέος τεχνικός της Ενωσης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, έχει επισημάνει τόσες φορές στους παίκτες του τη σημασία του να είναι σοβαροί από το πρώτο λεπτό.

Τέλος στην Αμαλιάδα, ο τοπικός Κόροιβος ψάχνει τη νίκη που θα του δώσει μεγάλη ανάσα για την παραμονή στην κατηγορία, κόντρα στο Ρέθυμνο το οποίο ναι μεν έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την συμμετοχή του στα πλέι-οφ, όμως κυνηγάει με αξιώσεις ακόμα και θέση στην πρώτη εξάδα. Ενα σούπερ ντέρμπι με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που έχουν παίξει με γηπεδούχο τον Κόροιβο.

Οπως και να έχει η 24η αγωνιστική έχει ξεκάθαρα φαβορί, που θα πρέπει όμως να το αποδείξουν στο γήπεδο και να μην δεχτούν φάρσα από τα αουτσάιντερ, που θέλουν να κάνουν την έκπληξη και ας μοιάζει σαν πρωταπριλιάτικο αστείο.

 

 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ 17.00: Κολοσσός Ρόδου-Λάυριο
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π. – Θεονάς – Παντελίδης

ΚΓ Δ.ΤΟΦΑΛΟΣ 17.00: Προμηθέας Πατρών-Κύμη Seajets
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ. – Καλδίρης

ΚΓ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 17.00: Δόξα Λευκάδας-ΑΕΚ
Διαιτητές: Παναγιώτου-Παφίλης-Θεοδωρόπουλος

Δ.Κ.Γ. ΗΛΙΔΑΣ 17.00: Κόροιβος Αμαλιάδας-Ρέθυμνο Cretan Kings
Διαιτητές: Σχινάς-Τσαρούχα-Μαγκλογιάννης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ 17.00: Αρης-Απόλλων Πατρών Carna
Διαιτητές: Σταματόπουλος-Αναστόπουλος Αντ.-Πιτσίλκας Β.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ