25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα τρίποντα δεν είναι πια «μαύρη τρύπα»

Ακόμη και μέσα από την προβληματική εκκίνηση του στη σεζόν ο ΠΑΟΚ βγάζει κάποια στοιχεία που ξεχωρίζουν με θετικό τρόπο και δείχνουν πως η φετινή ομάδα με τις τρανταχτές ακόμη αδυναμίες της, καταφέρνει να νικήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Τα τρίποντα είναι ένα από εκείνα τα κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία δείχνει καλύτερος και ας έπαιξε στα τρία τελευταία παιχνίδια του χωρίς τον κατά τεκμήριο κορυφαίο σουτέρ του, τον Θοδωρή Ζάρα και ας περιμένει ακόμη την επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου –θα μπει στο ομαδικό πρόγραμμα στη διάρκεια της εβδομάδας που αρχίζει αύριο.

 

Ο ΠΑΟΚ είχε χθες 11/25 τρίποντα, φτάνοντας μάλιστα σε διψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ για πρώτη φορά μετά τις 4 Μαρτίου στο Πρωτάθλημα. Τότε είχε και πάλι 11 κόντρα στα Τρίκαλα. Ακολούθησαν 12 ματς, 10 πέρσι και τα δύο πρώτα φετινά, στα οποία έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό.

 

Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan.gr Basket League μάλιστα ο Δικέφαλος –με την εκκρεμότητα των σημερινών αγώνων- είναι η 2η πιο εύστοχη ομάδα σουτάροντας με 38,33% (23/60) ποσοστό που είναι χειρότερο μόνο από εκείνο του Προμηθέα (28/64, 43,75%) και ας είχε μόλις 5/16 απέναντι στην ομάδα της Πάτρας στην πρεμιέρα.

 

Το γεγονός αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πως πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε το χειρότερο ποσοστό σε όλη την κατηγορία αλλά και στην ιστορία του στο Πρωτάθλημα (29,02%), δείχνει πως αυτό το στοιχείο είναι από εκείνα που μπορεί να κρατήσει για να επιχειρήσει να βελτιωθεί.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ