14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα συμβόλαια των ισπανικών ομάδων της Ευρωλίγκας

Η δράση έχει σταματήσει εδώ και δύο μήνες και το ενδιαφέρον στρέφεται αναγκαστικά σε άλλα θέματα: Μεταγραφές, συμβόλαια, προϋπολογισμοί. Το encestando.es έκανε τη δική του έρευνα και παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα συμβόλαια σε καθεμία από τις τέσσερις ισπανικές ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Βαλένθια και Μπασκόνια έχουν μόλις πέντε και έξι αντίστοιχα ενεργά συμβόλαια για την επόμενη σεζόν. Αντίθετα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν σχεδόν έτοιμες ομάδες με 11 και 13 παίκτες αντίστοιχα να συνεχίζουν, μιλώντας πάντα θεωρητικά.

H Μπασκόνια έχει με συμβόλαιο τον αρχηγό της, Τόκο Σενγκέλια, αλλά και τους Χένρι, Βιλντόζα, Φολ, Γκονζάλεζ και Πενάβα. Ο πρόεδρος των Βάσκων, Χοσέαν Κερεχέτα, έχει ήδη ανακοινώσει "ψαλίδι" στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Η Βαλένθια είναι η δεύτερη ομάδα που έχει λίγα ενεργά συμβόλαια. Μόλις πέντε παίκτες είναι "δεμένοι" και για τη σεζόν 2020-21. Βίβες, Ντούμπλιεβιτς, Κολόμ, Μαρίνκοβιτς, Σάστρε είναι η πεντάδα που έχει συμβόλαιο τουλάχιστον ως τον Ιούνιο του 2021 και θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με αρκετούς ακόμη, καθώς ως γνωστόν οι "πορτοκαλί" δεν αρέσκονται στις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους κάθε σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο άλλο άκρο. Έχει αυτή τη στιγμή έντεκα ενεργά συμβόλαια. Υπάρχουν όμως κάποιες ιδιαιτερότητες με τους Καταλανούς. Αρχικά έχουν πει πως την επόμενη σεζόν τα επαγγελματικά συμβόλαια θα είναι λιγότερα (έως και 13). Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό παίκτες παρά το ότι έχουν συμβόλαιο, να αποχωρήσουν τελικά. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτό του Πάου Ρίμπας. Ο αρχηγός της ομάδας, Άντε Τόμιτς, μετά από οχτώ χρόνια στην ομάδα ενδέχεται να αποχωρήσει, ενώ ήδη παρελθόν αποτελεί ο Ντιλέινι. Κούριτς και Πάνγκος ανήκουν στο γκρουπ των παικτών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Ρίμπας, Κλαβέρ, Ντέιβις, Αμπρίνες, Ερτέλ, Χάνγκα, Μίροτιτς, Πούστοβιι, Οριόλ, Χίγκινς, Σμιτς είναι οι παίκτες που θεωρητικά θα παραμείνουν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακόμη περισσότερα συμβόλαια έχει στα χέρια της να διαχειριστεί η Ρεάλ Μαδρίτης: Συνολικά 13! Ανάμεσά τους και παικτών που έχουν έρθει από τις ακαδημίες όπως αυτά των Νάκιτς, Γκαρούμπα ή δανεικών όπως του Αλοθέν ή και του Πρέπελιτς (είναι το 14ο με option της ομάδας). Τα άλλα δέκα είναι των Γιουλ, Καμπάτσο, Λαμπροβίτολα, Ντεκ, Φερνάντεθ, Τέιλορ, Κοσέρ, Ράντολφ, Ταβάρες, Μίκεϊ. Στα συμβόλαια που λήγουν είναι των Τόμπκινς, Κάρολ, Μεϊρί και Ρέγες. Ειδικά για τους Κάρολ και Ρέγες η Ρεάλ περιμένει να δει αν τελικά θα εγκαταλείψουν την ενεργό δράση ή όχι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ