17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα σνίκερς ορόσημο της δεκαετίας(pics)

Ένα από τα πολλά πράγματα που έχουν αλλάξει την τελευταία μπασκετική δεκαετία στο NBA είναι και η μανία για τα σνίκερς. Όλοι οι μεγάλοι σταρς έχουν αθλητικές εταιρίες που βασίζονται πάνω στο brand name τους και διάφορα σνίκερς που φέρουν τη μοναδική τους υπογραφή. 

Η ανάδειξη του Μάικλ Τζόρνταν σε ένα παγκόσμιο εμπορικό φαινόμενο, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η τεράστια προβολή (συνοδευόμενη από το αναάλογο feedback) που χαρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συντελούν τους κυριότερους λόγους της έκρηξης της κουλτούρας των σνίκερς. 

Το Sports Illustrated, παρουσιάζει τα 9 σνίκερς που αποτέλεσαν ορόσημο τα τελευταία χρόνια. 

Nike Lebron VIII (2010)

Κυκλοφόρησαν ακριβώς στην έναρξη της συνεργασίας του Λεμπρόν Τζέιμς με τους Μαϊάμι Χιτ.

Nike Kobe V (2010)

Το χαμηλό κόψιμό τους παραπέμπει περισσότερο σε ποδοσφαιρικό, παρά σε μπασκετικό, ενώ τα χρώματά τους παραπέμπουν ξεκάθαρα σε αυτά των Λέικερς. 

Nike KD IV (2011)

Συνδυάζει ελαφρότητα και σταθερό κράτημα (χάρις στη λορίδα που υπάρχει στο πάνω μέρος), τα χαρακτηριστικά ακριβώς που ήθελε ένας παίκτης όπως ο Κέβιν Ντουράντ. 

Nike Kyrie 1 (2014)

Αυτή η συνεργασία που φέρει την υπογραφή του Κάιρι Ίρβινγκ, εκτόξευσε την εμπορική δύνμη του παίκτη και του απέφερε άλλες μεγάλες συνεργασίες με εμπορικές εταιρείες από εντελώς διαφορετικούς κλάδους (όπως αυτή με γνωστή εταιρεία αναψυκτικών).  

Under Armour Curry 1 (2015)

H εν λόγω συνεργασία ξεκίνησε πριν καν ο Στεφ Κάρι γίνει πρωταθλητής με του Ουόριορς και MVP της λίγκας και όπως ήταν φυσικό μετά από αυτά τα επιτεύγματα εκτόξευσε τις μετοχές της εταιρείας στα ύψη, βάζοντάς την δυνατά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. 

Air Jordan XXXI (2016)

Η καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν έχει τελειώσει προ πολλού, τα σνίκερς που φέρουν όμως την υπογραφή και το σήμα κατατεθέν του αυξάνονται και πληθύνονται στο πέρασμα των ετών. Αυτό είναι παπούτσι υπ'αριθμόν 31!

Nike LeBron 15 (2017)

Μετά από μερικούς άστοχους σχεδιασμούς και πωλήσεις που δεν έφτασαν τα αναμενόμενα στάνταρντς, ο Λεμπρόν Τζέιμς επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι των σνίκερς. Το εν λόγω σχέδιο του μοντέλου μάλιστα, το δώρησε στο Smithsonian National Museum of African American History and Culture.  

Nike PG 1 (2017)

Γνωστά και ως "γύρνα τον διακόπτη" ("flip the switch"), τα πρώτα παπούτσια με την ιδιαίτερη υπογραφή του Πόλ Τζόρτζ, ήρθαν κατά την περιόδο του  σοβαρού τραυματισμού του , όπου ήταν άγνωστο αν θα κατάφερνε να επιστρέψει πίσω στο ίδιο επίπεδο. Τελικά ο Τζόρτ γύρισε πίσω δυνατός και τα παπούτσια του αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το αγοραστικό κοινό.  

Nike Adapt BB (2019)

Το συγκεκριμένο μοντέλο πρωτοκυκλοφόρησε το 2016, αλλά μόνο την περσινή σεζόν και αφού έβαλαν το χεράκι τους (ή πιο σωστά, το ποδαράκι τους) οι Τζέισον Τέιτουμ και Λούκα Ντόνσιτς, το μοντέλο αυτό κατάφερε να αποδώσει τα προσδοκώμενα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ