18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τα σερί είναι για να σπάνε (vids)

Το Basketball Champions League παρουσιάζει, με μια εναλλακτική ματιά σε στατιστικά και στοιχεία, τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία από όσα έγιναν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Ξέρετε τι κατάφερε με τη νίκη της στο «Cultural Entertainment Complex Nagorny» η Νίζνι Νόβγκοροντ, ποιο ρεκόρ έσπασε η «πρωτάρα» του BCL Μανρέσα, τι ξεχωριστό επίτευγμα πέτυχε η Μπρίντιζι, αλλά και Λαμόντε Ούλμερ, αυτήν την εβδομάδα; Διαβάστε, παρακάτω, για να μάθετε…

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα: Η Νίζνι Νόβγκοροντ υποχρέωσε την Τενερίφη στην πρώτη ήττα της στη φετινή διοργάνωση, «σπάζοντας» το σερί δεκαέξι επιτυχημένων εκτός έδρας αγώνων που είχε στην κανονική περίοδο. Η προηγούμενη εκτός έδρας ήττα του συγκροτήματος των Καναρίων Νήσων ήταν τον Οκτώβριο του 2017, με 73-72 από τη Βέντσπιλς, στην πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Παράλληλα, οι Ισπανοί έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Μονακό για το καλύτερο ξεκίνημα στο ΒCL. Η γαλλική ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν 2017-2018 με 13-0.

https://www.youtube.com/watch?v=zTXunaPwemQ

Ένα ρεκόρ που ίσως διαρκέσει για… πάντα: Η Μανρέσα διέλυσε το ρεκόρ των ασίστ στο BCL, μοιράζοντας 41 στη νίκη της με 121-102 επί της Τορούν. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποια ομάδα θα ξεπεράσει αυτήν την επίδοση στο εγγύς μέλλον, ειδικά εάν σκεφτούμε ότι η δεύτερη καλύτερη επίδοση είναι οι 34 ασίστ, που τη μοιράζονται η Άβτοντορ Σάρατοφ από τον Οκτώβριο του 2016 και η Χάποελ Χολόν από τον περασμένο Οκτώβριο. Οι Πολωνοί, από την πλευρά τους, έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης η οποία έχει χάσει τρία διαδοχικά ματς με τον αντίπαλό της να σκοράρει τουλάχιστον 100π.

Η… ζωγραφιά της Μπρίντιζι: Το ιταλικό συγκρότημα πέτυχε 68π. από το «ζωγραφιστό», στη νίκη του επί της Νεπτούνας Κλαϊπέντα, και ισοφάρισε το ρεκόρ της Λούντβιγκσμπουργκ. Η γερμανική ομάδα είχε πετύχει τον ίδιο ακριβώς αριθμό πόντων στη νίκη της επί της Σζολνόκι Ολάι το Νοέμβριο του 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4BKHaQyy1o

Οι τρεις που «πέρασαν» τα διαδοχικά τεστ στην αξιολόγηση: Ο Λαμόντε Ούλμερ της Ντιζόν έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος και ο τρίτος στην ιστορία του Basketball Champions League που ξεπερνά τις 34 μονάδες αξιολόγησης σε διαδοχικά παιχνίδια. Ο Αμερικανός βαθμολογήθηκε με 34 στην ήττα της γαλλικής ομάδας από τη Φάλκο, ενώ μία εβδομάδα πριν είχε 36 βαθμούς απέναντι στην Μπεσίκτας, κι έγραψε ιστορία, καθώς ανάλογες επιδόσεις στο παρελθόν είχαν μόνο ο Ντέιβιντ Κένεντι το 2017 και ο Βινς Χάντερ το 2019.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ