26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα σενάρια του υποβιβασμού

Έξι αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Stoiximan.gr Basket League και η κατάσταση όσον αφορά τον υποβιβασμό αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Πέντε ομάδες (Τρίκαλα, Πανιώνιος, Κόροιβος, ΓΛ Φάρος, Άρης) θα παλέψουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Α2 και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να φτάσουν τις 9 νίκες. Αυτό θα είναι το όριο της σωτηρίας, αν και είναι πιθανό να φτάσουν τελικά και οι 8.

Υπό αυτή την έννοια, σε πιο δυσμενή θέση βρίσκονται τα Τρίκαλα και ο Πανιώνιος, που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως κίνδυνος σοβαρός υπάρχει τόσο για τον Κόροιβο όσο και για τον ΓΛ Φάρο, ο οποίος έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους. Ο Άρης, αντίθετα, έχει πιο βατό πρόγραμμα και μάλλον δεν θα κινδυνέψει τελικά.

Ας δούμε το πρόγραμμα των πέντε ομάδων που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη (με κεφαλαία γράμματα οι εκτός έδρας αναμετρήσεις):

ΤΡΙΚΑΛΑ (3-17)

ΚΥΜΗ
Πανιώνιος
Άρης
ΡΕΘΥΜΝΝΟ
Κολοσσός
ΚΟΡΟΙΒΟΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (5-15)

Λαύριο
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ολυμπιακός
ΑΡΗΣ
Παοκ
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (6-14)

ΠΑΟΚ
ΓΛ Φάρος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Παναθηναϊκός
ΚΥΜΗ
Τρίκαλα

ΓΛ ΦΑΡΟΣ (7-13)

Κολοσσός
ΚΟΡΟΙΒΟΣ
Αεκ
ΛΑΥΡΙΟ
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ

ΑΡΗΣ (7-13)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Κύμη
ΤΡΙΚΑΛΑ
Πανιώνιος
Ρέθυμνο
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ας δούμε και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μεταξύ των παραπάνω ομάδων, που παίζουν ρόλο στις περιπτώσεις ισοβαθμιών:

Τρίκαλα - Πανιώνιος 0-1 (+6 ο Πανιώνιος)
Τρίκαλα - Κόροιβος 1-0 (+12 τα Τρίκαλα)
Τρίκαλα - ΓΛ Φάρος 0-2
Τρίκαλα - Άρης 0-1 (+19 ο Άρης)

Πανιώνιος - Κόροιβος 1-1 (+10 ο Πανιώνιος)
Πανιώνιος - ΓΛ Φάρος 1-1 (+22 ο ΓΛ Φάρος)
Πανιώνιος - Άρης 0-1 (+6 ο Άρης)

Κόροιβος - ΓΛ Φάρος 0-1 (+4 ο ΓΛ Φάρος)
Κόροιβος - Άρης 2-0

ΓΛ Φάρος - Άρης 1-1 (+6 ο Άρης)

Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής:

α) Αν ο Κόροιβος πάρει τα δύο από τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του (γιατί τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να τον κερδίσει), τα Τρίκαλα πέφτουν οριστικά. Γενικά τα Τρίκαλα έχουν πρόγραμμα βάσει του οποίου θα μπορούσαν να βρουν τουλάχιστον 4 νίκες (Πανιώνιος, Άρης, Κολοσσός εντός και Κόροιβος εκτός) και να ελπίζουν, αλλά είναι πολύ δύσκολη η οικονομική κατάστασή τους κι αυτό δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

Β) Ο Πανιώνιος έχει δύσκολο πρόγραμμα, αλλά αν κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια με Λαύριο μέσα και Τρίκαλα έξω, τότε θα περάσει πάνω από τον Κόροιβο, του οποίου υπερτερεί στην ισοβαθμία και θα τον ζορίσει. 

Γ) Ο Κόροιβος έχει επίσης δύσκολο πρόγραμμα, αλλά αν πάρει τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΓΛ Φάρο και Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική είναι το φαβορί για να σωθεί, διότι δεν είναι εύκολο για τον Πανιώνιο να βρει τρεις νίκες και να τον πιάσει.

Δ) Ο ΓΛ Φάρος έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ' όλους, αλλά τις επόμενες δύο αγωνιστικές έχει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τα πάντα. Αν κερδίσει αυτή την εβδομάδα τον Κολοσσό και αμέσως μετά το Πάσχα τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, σώζεται και μετά θα... κάθεται. Με δεδομένο πάντως ότι είναι καλύτερος σε όλες τις ισοβαθμίες, λογικά θα του φτάσει και μόνο η νίκη επί του Κολοσσού. Αν πάντως στραβώσουν αυτά τα δύο παιχνίδια, τότε δεν μπορούμε να δούμε πού αλλού μπορεί να νικήσει ο ΓΛ Φάρος κι αυτό θα σημάνει ότι η σωτηρία του δεν θα εξαρτάται πλέον από αυτόν.

Ε) Ο Άρης θέλει δυο νίκες για να ξενοιάσει εντελώς και το πρόγραμμά του είναι ευνοϊκό. Λογικά θα πετύχει παραπάνω, οπότε γι' αυτόν δεν τίθεται θέμα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ