30.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Τα σενάρια πρόκρισης στους 16 του FIBA Europe Cup

Αρκετά περίπλοκα και συνάμα απλά είναι τα σενάρια για το ποιες ομάδες θα βρεθούν στην κληρωτίδα της φάσης των 16 του FIBA Europe Cup.

Μετά από το πέρας της 5ης αγωνιστικής 6 ομάδες είχαν κλείσει το εισιτήριο. Αυτές ήταν οι Σάσαρι, Βαρέζε, Σάρατοφ, Μπάκεν, Βίρτσμπουργκ και Καρσίγιακα. Τα εναπομείναντα δύο θα διεκδικούσαν οι Φέχερβαρ, Ιρόνι Νες Ζιόνα και Μπάλκαν από το Group J.

Όσον αφορά τις oμάδες που θα μεταβιβαζόντουσαν από το Basketball Champions League θα είναι τελικά πολύ λιγότερες, καθώς ενώ θα έπρεπε να μεταφερθούν 8 (οι 5ες και 6ες των 4 ομίλων) τελικά μόνο 9 από τις 32 δεν ενεργοποίησαν το opt-out, της επιλογής δηλαδή να μην κατέβουν στα play off του FEC.

Εκ των εννέα οι τέσσερις (Μπεσίκτας,Μπαϊρόιτ, Φρίμπουργκ και Άντβερπ) είτε έχουν προκριθεί στους 16 του BCL είτε έχουν αποκλειστεί. Μόνο οι Οστάνδη, Χολόν, Βέντσπιλς και Νύμπουργκ μπορεί να τερματίσουν στην 5η ή την 6η θέση, ενώ η Βόννη είναι και τυπικά στα play offs του FEC.

Στην καλύτερη λοιπόν περίπτωση 5 ομάδες του BCL θα βρεθούν στο FEC, στην χειρότερη μόνο η Βόννη. Τι χρειάζεται όμως για να βρεθούν και οι 5 ;

  • Εντός έδρας ήττα της Χολόν από την Ναντέρ .
  • Εντός έδρας ήττα της Οστάνδης από το Στρασβούργο.
  • Νίκη της Νύμπουργκ στο Μπάμπεργκ
  • Νίκη της Βέντσπιλς κόντρα στην Αβελίνο ή ήττα αρκεί να χάσει η Άνβιλ εκτός από την Λε Μαν.

Είναι πιθανό λοιπόν ακόμα τρεις εώς επτά ομάδες της 2ης φάσης του FEC να περάσουν στους 16.

Ήδη τα κατάφεραν Φέχερβαρ, Ιρόνι και Μπάλκαν ανεξάρτητα αποτελεσμάτων και της τελικής τους θέσης στον όμιλο.

Πλεονέκτημα να βρεθεί επίσης ως καλύτερη 3η έχει η Λέιντεν (2-3) ωστόσο από κει και μετά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των αγώνων του Basketball Champions League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ