22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα σενάρια για την κατάταξη του Β’ ομίλου

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του γκρουπ που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η Λιθουανία θα παίξει με τη Γερμανία. Η νικήτρια ομάδα θα πάρει την πρωτιά του ομίλου και θα παίξει με τον τέταρτο του πρώτου γκρουπ που θα είναι η Ελλάδα ή η Πολωνία.

Αν χάσει η Γερμανία είναι σίγουρα δεύτερη, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη Λιθουανία, η οποία εφόσον ηττηθεί και αργότερα νικήσει η Γεωργία τότε θα καταταγεί στην τρίτη θέση.

Στις 17.30, η Γεωργία του Ηλία Ζουρού θα αντιμετωπίσει την Ιταλία του Έτορε Μεσίνα. Αν επικρατήσει η ομάδα του Έλληνα τεχνικού τότε θα είναι σίγουρα τρίτη και ίσως δεύτερη αν έχει χάσει η Λιθουανία από τη Γερμανία. Αν κερδίσει η Ιταλία τότε θα είναι δεδομένα τρίτη μια και υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία τόσο με Γερμανία όσο και με Λιθουανία. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» όμως έχει δεδομένα εξασφαλίσει την πρόκρισή της, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τη Γεωργία, διότι αν χάσει από τους «γείτονες» και στη συνέχεια νικήσει η Ουκρανία το αδιάφορο Ισραήλ, τότε θα αναγκαστεί να επιστρέψει πρόωρα στη χώρα της χωρίς... στάση στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, στο βραδινό ματς, το Ισραήλ θα παίξει με την Ουκρανία. Οι διοργανωτές του δεύτερου γκρουπ απογοήτευσαν και με μία μόνο νίκη, δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα πρόκρισης, καθώς υστερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Γεωργία ή την Ιταλία. Στον αντίποδα οι Ουκρανοί αν κερδίσουν κι έχει προηγηθεί ήττα της Γεωργίας από την Ιταλία, θα πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ως τέταρτοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα πράγματα σε αυτόν τον όμιλο είναι πιο ξεκάθαρα από εκείνον της Εθνικής μας, αλλά η πρόκριση είναι ανοιχτή για τη Γεωργία και την Ουκρανία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το ντέρμπι κορυφής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ