17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα σίγουρα χέρια του Χάτσερ έφεραν το 2/2

Το Περιστέρι δεν σταματάει πουθενά και λίγες μέρες μετά την μεγάλη νίκη του στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, ζευγάρωσε και τις ευρωπαϊκές του επιτυχίες και συνεχίζει αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις! Το εντός έδρας 91-83 επί της Ρίγα για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League  ήρθε με πληθωρική για 25 λεπτά εμφάνιση, αξιοθαύμαστη αντίδραση μετά την κακή τρίτη περίοδο που επέτρεψε στους Λετονούς να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής και ένα... χαλαρό φινάλε που θα έχει δώσει τροφή για πολλές παρατηρήσεις στον Ηλία Ζούρο.  

Το Περιστέρι "έπιασε από τον λαιμό" τον αντίπαλο από την έναρξη του αγώνα και με πιεστική άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές, πήρε διψήφια διαφορά στο 6', 14-4, έκλεισε το δεκάλεπτο με 21-11, έχοντας κυριαρχήσει μέσα στις ρακέτες και αφήσει άκαπνη στο μακρινό σουτ την Ρίγα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν ακόμα καλύτερη για την ελληνική ομάδα, στο 14' έφτασε την διαφορά στους 20 πόντους, 35-15, όμως, η είσοδος του Μπλουμς έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο στην Ρίγα και στο ημίχρονο η διαφορά ήταν σε μονοψήφια τιμή, 44-35.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν τη Ρίγα, κατέβασε το τέμπο και...κοίμισε το Περιστέρι, σταδιακά ροκάνισε την διαφορά και στα... βουβά έφερε το ματς στην αφετηρία, με το 61-60 λίγο πριν την λήξη της περιόδου που τελείωσε με το ρευστό 63-60 υπέρ του Περιστερίου που είχε χάσει την αμυντική του αυτοσυγκέντρωση και κατ' επέκταση την ισορροπία του και την ευχέρεια σωστών επιθέσεων.

Το μήνυμα ελήφθη και... θύμωσε το Περιστέρι που ήταν σαρωτικό με την εκκίνηση της τελικής ευθείας. Στο 34'40'' είχε ξαναφτάσει στο +22(!), 84-62 με επιμέρους σκορ 21-2, την άμυνα να έχει γίνει ασφυκτική και τον Χάτσερ να "πυροβολεί", Ξανθόπουλο και Σαλούστρο να κάνουν πολλές δουλειές και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να φαίνεται ότι όλα έχουν κριθεί. Μόνο που σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπεται χαλάρωση, το Περιστέρι σαν... να έφυγε από το γήπεδο, η Ρίγα έκανε σερί 16-0 μειώνοντας σε 84-78 στο 38'30'' και να... ανεβάζει την πίεση του Ηλία Ζούρου, χωρίς πάντως να φτάνει την κατάσταση μέχρι τα χτυποκάρδια.

ΨΥΧΡΟΣ: Το 63-60 στο 30' δημιουργούσε αναπόφευκτο άγχος στο Περιστέρι, όχι όμως και στον πολύπειρο Ουίλ Χάτσερ. Πήρε την μπάλα, άρχισε να την στέλνει συστημένη στο αντίπαλο καλάθι από κάθε απόσταση και με κάθε τρόπο, εκτόξευσε την διαφορά, εξασφάλισε την νίκη για την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι μπορεί να ξέφυγε από τους μπελάδες με τα τρίποντα του Χάτσερ, αλλά το εντυπωσιακό ποσοστό του ήταν στα δίποντα, με 25/36 και 70% έναντι μόλις 37% της Ρίγα με 15/41.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ