17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού και το δεκάλεπτο της «φωτιάς» (vid)

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του «αιώνιου» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έφτασε καθαρά στην επικράτηση. Είναι προφανές ότι η αντίδραση του Ολυμπιακού μεγάλωσε τη νίκη του αλλά σε κάθε περίπτωση τη μισή δουλειά την έκανε με την άμυνα. Κρατώντας τον Παναθηναϊκό στους 65, σημείωσε την καλύτερη, φετινή εκτός έδρας επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 72 πόντων στο Μιλάνο. Παράλληλα περιόρισε τον Παναθηναϊκό στη μικρότερη, εντός έδρας επίδοση του αφού στα προηγούμενα επτά παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ δεν έπεσε κάτω από τους 70 (με Βιλερμπάν και Ζενίτ).

 


Υπάρχουν όμως και κάποια ακόμη στατιστικά επιτεύγματα που έχουν την αξία τους…

 


*Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συνεπείς από τη γραμμή του φάουλ τελειώνοντας το ντέρμπι με 11/12 βολές. Αυτό το 91,66% είναι η καλύτερη επίδοση τους για τη φετινή Ευρωλίγκα, αφού είχαν 91,3% με 21/23 στο ματς με τη Μακάμπι.

 


*Όταν ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι στο παιχνίδι μειώνοντας στους τρεις στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός αντέδρασε με πειστικό τρόπο κάνοντας το επιμέρους 30-14 της τέταρτης. Οι 30 πόντοι αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του μακριά από το ΣΕΦ αφού από 30 είχε τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη περίοδο του αγώνα στο Μιλάνο.

 

 

 

*Το +16 της τέταρτης περιόδου είναι με διαφορά ο καλύτερος συντελεστής ενός δεκαλέπτου των οχτώ εκτός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού ως τώρα. Είχε κάνει μέχρι ένα +10, εκείνο της δεύτερης περιόδου του παιχνιδιού στο Μιλάνο (20-30).

 


*Το ντέρμπι είχε αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στο transition. Ο Ολυμπιακός σημείωσε 12 πόντους ισοφαρίζοντας την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση του αφού τόσους είχε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Δέχτηκε πάντως 13, στη δεύτερη χειρότερη, εκτός έδρας επίδοση του στη φετινή διοργάνωση πίσω από τους 14 που δέχτηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

 


*Το χθεσινό παιχνίδι είχε δύο ακόμη κοινά χαρακτηριστικά με εκείνο του Μιλάνου για τον Ολυμπιακού αφού πήρε τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά του με το τελικό +19, ενώ στην Ιταλία προηγήθηκε με 21 και κυρίως δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί σε κανένα σημείο του ντέρμπι, κάτι που είχε κάνει και κόντρα στη Μιλάνο.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ