20.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Τα ρεκόρ του Ντουράντ και ο «ιπτάμενος» Ιγκουοντάλα (vids)

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν εντυπωσιακός στο «Staples Center», έκανε ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ του ΝΒΑ με 50π. και οδήγησε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στην πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης.

Οι «πολεμιστές» ξεπέρασαν με 4-2 το εμπόδιο των Λος Άντζελες Κλίπερς, με εκπληκτική εμφάνιση από τον 30χρονο φόργουορντ στο πέμπτο ματς, στην «πόλη των αγγέλων». Ο KD «σταμάτησε» στους 50π. κι έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ με τουλάχιστον 45π. σε δύο διαδοχικά παιχνίδια μετά τους Κόμπι Μπράιαντ, Τζέρι Ουέστ, Μπέρναντ Κινγκ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και το Μάικλ Τζόρνταν που το έκανε τρεις διαφορετικές σεζόν.

Οι 38 από τους πόντους του σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έχει καταφέρει στο παρελθόν και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ (1994). Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε ένα ημίχρονο στην postseason μετά τους 39π. του Σλίπι Φλόιντ. O τελευταίος, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και πλέον και ο Κέβιν Ντουράντ είναι οι μοναδικοί παίκτες στα πλέι οφ με τουλάχιστον 50π. έχοντας επιχειρήσει 26 ή λιγότερα σουτ εντός παιδιάς. Συγκεκριμένα, ο KD είχε κόντρα στους Κλίπερς 9/12 δίποντα και 6/14 τρίποντα, μαζί με 14/15 βολές.

https://www.youtube.com/watch?v=RPBwNfj1wJ8

Ο 30χρονος φόργουορντ των πρωταθλητών μοιράζεται κι ακόμα μία ιστορική επίδοση, με τον Νταμιάν Λίλαρντ. Με τα φετινά κατορθώματά τους έγιναν οι πρώτοι δύο παίκτες που κατάφεραν να επιτύχουν τουλάχιστον 50π. σε παιχνίδι που έκρινε τη σειρά των πλέι οφ. Θυμίζουμε πως ο 28άχρονος γκαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς επίσης σκόραρε 50π. απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο «Moda Center», με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση με 4-1 νίκες.

https://www.youtube.com/watch?v=BsO16miJlMw

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το ημερήσιο Top 5 του ΝΒΑ, έχοντας μάλιστα διπλή παρουσία. Στην κορυφή βρίσκεται ο «ιπτάμενος» Αντρέ Ιγκουοντάλα, «χώρεσαν» και οι Ντρέιμοντ Γκριν και Ντανίλο Γκαλινάρι.

https://www.youtube.com/watch?v=1llG5iCE7JI

Αναφορικά με το σχόλιό του για την εμφάνισή του, ο Κέβιν Ντουράντ το έκανε πριν καν τελειώσει το ματς, λέγοντας κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου: «Είμαι καλός»...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ