21.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τα ρεκόρ παραμένουν ελληνικά και «πράσινα»

Το 32ο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε με τη Φενέρμπαχτσε να νικάει τον Ολυμπιακό στον τελικό και να κατακτά το πρώτο τρόπαιο τούρκικης ομάδας στην ιστορία του θεσμού...

Από το 1988 που επανεμφανίστηκε ο θεσμός του Φάιναλ Φορ -είχε διεξαχθεί και τη διετία 1965-67-, ο Παναθηναϊκός είναι ο μοναδικός σύλλογος μ' έξι κατακτήσεις. Ακολουθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ με τέσσερις και ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Γιουγκοπλάστικα με τρεις. 

Οι «πράσινοι» έχουν κατορθώσει επίσης να πετύχουν 16 νίκες σε Φάιναλ Φορ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να έχουν πετύχει μία λιγότερη. Πιο πίσω ακολουθεί με δώδεκα ο Ολυμπιακός και μ' έντεκα η Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα άξιο αναφοράς είναι και το στοιχείο ότι μετά την ήττα των Πειραιωτών από τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα που έχει κατορθώσει να νικήσει σε τελικό μέσα στην έδρα της αντιπάλου του. Αυτό είχε συμβεί το 2002 όταν οι «πράσινοι» είχαν ράψει το τρίτο αστέρι στη φανέλα τους νικώντας στον τελικό τη γηπεδούχο Κίντερ Μπολόνια με 89-83.

Τέλος, τα εννιά τρόπαια που έχουν κατακτήσει συνολικά οι ελληνικές ομάδες τις φέρνουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τους Ισπανούς να είναι δεύτεροι μ' έξι.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα Φάιναλ Φορ ταιριάζουν στους Έλληνες...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ