25.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Τα ρεκόρ είναι για τους άλλους (vid+pics)

Απαρατήρητες πέρασαν οι ελληνικές ομάδες στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, με την ΑΕΚ να είναι η μοναδική που κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.

Η «Ένωση», έχοντας ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στους «16», έκανε το… καθήκον της απέναντι στην Ντιζόν στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ όμως έχασε στη Γαλλία από τη Ναντέρ και ο Προμηθέας Πατρών στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας.

Η Μπάνβιτ και η Βίρτους Μπολόνια, από την πλευρά τους, «τσέκαραν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση ανεβάζοντας τον αριθμό των προκρίσεων στις έξι, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν περάσει στους «16» οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι, η Χάποελ Ιερουσαλήμ, η Τενερίφη και η Μούρθια.

Η διοργανώτρια αρχή συγκέντρωσε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία από όσα επιτεύχθηκαν το διήμερο 15-16 Ιανουαρίου στα ευρωπαϊκά παρκέ, τα οποία είναι τα εξής…

Φρίμπουρκ Ολιμπίκ ευστόχησε σε μόλις ένα τρίποντο απέναντι στη Βόννη και ισοφάρισε το φετινό αρνητικό ρεκόρ, που είχε η ίδια από την 4η αγωνιστική, από το παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στους Γερμανούς. Από την άλλη σκόραρε 52π. από τη ρακέτα και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Μπάνβιτ που το έχει κάνει τρεις φορές, με τουλάχιστον 50π. σε περισσότερα από ένα ματς από το «ζωγραφιστό».
Μπεσίκτας, στη νίκη της επί του Προμηθέα Πατρών στην «Akatlar Arena», ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ παραγωγικότητάς της με 96π.

Στρασμπούρ έχει χάσει στα τρία από τα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ προηγουμένως είχε ηττηθεί μόλις δύο φορές σε δεκαεννέα αναμετρήσεις. Απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που έχασε στο «Rhenus Sport» με διψήφιο αριθμό πόντων.
Οπάβα είδε τους αντιπάλους της για τρίτη φορά φέτος να μοιράζουν τουλάχιστον τριάντα ασίστ. Καμία άλλη ομάδα στη φετινή διοργάνωση δεν έχει επιτρέψει, σε ένα ματς, στην αντίπαλη ομάδα να μοιράσει τουλάχιστον τριάντα ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=QqhHKvaD9Pc

Νεπτούνας Κλαϊπέντα είχε 10/16 τρίποντα στο Στρασβούργο, έτσι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα φέτος με ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα μεγαλύτερο του 60% σε ένα παιχνίδι.
-Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Προμηθέας Πατρών πρώτευσαν σε κάποια από τις κυριότερες στατιστικές κατηγορίες στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του BCL, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε μέσω του πίνακα που ακολουθεί…

Όουεν Κλάσεν μάζεψε δεκαοκτώ ριμπάουντ απέναντι στην Άνβιλ, που αποτελούν φετινό ρεκόρ στο Basketball Champions League.
Μπαμπατσάρ Τουρέ συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά double double κι έγινε ο τρίτος παίκτης που τα καταφέρνει στην ιστορία του BCL. Οι δύο προηγούμενοι, ο Κιρίλο Φεσένκο και ο Βλάντιμιρ Στίματς, είχαν πετύχει κάτι ανάλογο τη σεζόν 2016-2017.

Ντάριον Άτκινς έκανε double double για τέταρτη φορά φέτος και μαζί με τον Μπαμπατσάρ Τουρέ «κρατούν» το φετινό ρεκόρ στη διοργάνωση.
Αμάρε Στουντεμάιρ έγινε ο πρώτος αναπληρωματικός παίκτης στη φετινή διοργάνωση με τουλάχιστον 15π. και δέκα ριμπάουντ σε ένα ματς, αγωνιζόμενος για λιγότερα από 22’. Συγκεκριμένα, στη νίκη της Χάποελ Ιερουσαλήμ επί της Φουενλαμπράδα στην «Pais Arena» είχε 19π. και δέκα ριμπάουντ σε 21.38’.

https://www.youtube.com/watch?v=YQOI5jBFp8A

Μάρκος Νάιτ έγινε ο τέταρτος παίκτης φέτος με τουλάχιστον 25π., πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε ένα ματς.
Κέβιν Πάντερ έχει σκοράρει τουλάχιστον 20π. σε δώδεκα παιχνίδι στο BCL, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης.

-Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε τις κορυφαίες επιδόσεις των παικτών στις κυριότερες στατιστικές κατηγορίες του BCL, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ