22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Τα πλέι οφ των ρεκόρ (vids+pics)

Ο Προμηθέας Πατρών πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Τενερίφη στο «Δημήτρης Τόφαλος» και η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στον ελληνικό «εμφύλιο» των «16», στα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ του Basketball Champions League.

Η επίδοση του συγκροτήματος του Μάκη Γιατρά, μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή εάν αναλογιστεί κανείς πως η Τενερίφη σκόραρε λιγότερους από 60π. για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση!

Διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή, μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ, τα οποία είναι τα εξής…

ΑΕΚ σκόραρε 50π. μέσα από τη ρακέτα στο κλειστό της Πυλαίας κι έγινε η τρίτη ομάδα, στο φετινό BCL, που καταφέρνει κάτι ανάλογο. Παράλληλα, είχε 34 εύστοχα δίποντα και μαζί με τη Νίζνι Νόβγκοροντ κατέκτησαν την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων των πλέι οφ. Ήταν πρώτη και στις ασίστ, με συνολικά 20, μαζί με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, όπως και στους πόντους από αιφνιδιασμό: έβαλε 19π., το ίδιο και η Ναντέρ με την οποία μοιράζεται την πρωτιά.

Ναντέρ δέχθηκε λιγότερους από 60π. για τρίτη φορά φέτος, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της Τενερίφης και της Μούρθια.
Νίζνι Νόβγκοροντ έβαλε 95π. απέναντι στη Βενέτσια. Μόνο τρεις ομάδες έχουν σκοράρει, στο παρελθόν, περισσότερους πόντους στα πλέι οφ.
-Οι παίκτες της Χάποελ Ιερουσαλήμ πήραν τουλάχιστον σαράντα ριμπάουντ για ένατη φορά στη φετινή διοργάνωση, που είναι η καλύτερη επίδοση της σεζόν.

Μούρθια δέχθηκε 75π. από την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Μόνο μία φορά φέτος οι Ισπανοί έχουν επιτρέψει στον αντίπαλό τους να βάλει περισσότερους πόντους.
Προμηθέας Πατρών, από την πλευρά του, πρώτευσε στα τρίποντα με συνολικά έντεκα, όσα είχε και η Ναντέρ, όπως και στο ποσοστό ευστοχίας από τα 6,75μ.: είχε 42% και φιγουράρει στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς στον πίνακα που ακολουθεί…

Κέντρικ Πέρι έβαλε 34π. κόντρα στη Βενέτσια κι έγινε ο τρίτος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία των πλέι οφ και ο πρώτος με τουλάχιστον 30π. και πέντε ασίστ σε ένα ματς.
Βινς Χάντερ, με 20π. και δώδεκα ριμπάουντ, έγινε ο τρίτος παίκτης στα πλέι οφ που έκανε double double με τουλάχιστον 20π. μετά το Βλάντιμιρ Στίματς και το νυν συμπαίκτη του στους «κιτρινόμαυρους», Τζόρνταν Θίοντορ.

https://www.youtube.com/watch?v=-EQyMsxxjvs

Γκάρι Νιλ αστόχησε στην πρώτη βολή του φέτος, αφού είχαν προηγηθεί 16/16 επιτυχημένες προσπάθειές του.
Ταϊρίς Ράις σκόραρε για έκτο παιχνίδι φέτος τουλάχιστον 20π. Μόνο ο Βινς Χάντερ έχει καλύτερη επίδοση τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς το έχει κάνει σε εφτά ματς μέχρι στιγμής.

https://www.youtube.com/watch?v=efz8muj12gk

Βαλεντίν Μπιγκότ με τους 25π. του κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια ισοφάρισε το ρεκόρ του στο BCL. Συνολικά, έφθασε στους 75π. στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στη διοργάνωση, μόλις πέντε λιγότερους από όσους είχε πετύχει στις προηγούμενες έντεκα εμφανίσεις του (80π.)
Ταμίρ Μπλατ, με 11π. και δέκα ασίστ, έγινε ο τρίτος παίκτης που έκανε double double με πόντους και ασίστ στο Basketball Champions League φέτος.
Τζόρνταν Μόργκαν, με 15π. και δώδεκα ριμπάουντ, έκανε το έβδομο double double του στο BCL και ισοφάρισε το ρεκόρ των Μπαμπατσάρ Τουρέ, Κιρίλο Φεσένκο και Βλάντιμιρ Στίματς.

Βινς Χάντερ πραγματοποίησε στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ τις περισσότερες προσπάθειες για σουτ δύο πόντων και, παράλληλα, ευστόχησε στις περισσότερες (10/13). Πήρε, επίσης, τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ, μαζί με τον Τζόρνταν Μόργκαν (6). Ο Οκτάβιους Έλις, μαζί με τον Τζούλιαν Γκαμπλ, είχαν τα περισσότερα κοψίματα (3) και ο Ολεκσάντρ Λίποβι έμεινε τα περισσότερα λεπτά στο παρκέ (36.25’), όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στον ακόλουθο πίνακα…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ