16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τα πλέι οφ παίζονται στην άμυνα

Ανεξαρτήτως της δεδομένης ανισορροπίας σφυριγμάτων (η σειρά τελείωσε με 116 φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού και 83 εις βάρος της Ρεάλ, 72 βολές για την ελληνική ομάδα και 118 για την ισπανική) για τους “πράσινους” ασφαλώς και συνέτρεξαν και αγωνιστικοί λόγοι για να χάσουν τρία συνεχόμενα παιχνίδια και μαζί την πρόκριση για το final four. Ο πλέον προφανής ήταν η αδυναμία τους να αμυνθούν με συνέπεια.

 

Με εξαίρεση ασφαλώς το πρώτο παιχνίδι της σειράς στο οποίο δέχτηκε 67 πόντους, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αφού στις τρεις ήττες της ομάδας, το παθητικό της ήταν 86,3 πόντοι κατά μέσο όρο. Για μια ομάδα που στα 30 παιχνίδια της κανονικής περιόδου δεχόταν 77,5 πόντους, η διαφορά είναι μεγάλη.

 

Σε δύο από τα τρία χαμένα παιχνίδια, οι “πράσινοι” επέτρεψαν στη Ρεάλ να φτάσει σε διψήφιο εύστοχων τριπόντων ενώ σε ολόκληρη την κανονική περίοδο αυτό έγινε συνολικά τρεις φορές. Βέβαια και ο Παναθηναϊκός είχε 10+ τρίποντα σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια της σειράς.

 

Ενδεικτικό της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να αμυνθεί με συνέπεια, ειδικά για παιχνίδια αυτής της σημασίας, είναι και το γεγονός ότι η Ρεάλ είχε πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα στα δύο εντός έδρας παιχνίδια της. Είχε συνολικά 40/66 και αυτό το 60,6%, με τους “πράσινους” να σουτάρουν στα ίδια παιχνίδια με 46,83% (37/79), είχε καταλυτικό ρόλο στο υψηλό αμυντικό παθητικό τους.

 

Στον αντίποδα, το συνολικό σκορ των τεσσάρων αγώνων στον αιφνιδιασμό ήταν 49-8 για τον Παναθηναϊκό που εκμεταλλεύτηκε όμως ελάχιστα αυτό το πλεονέκτημα. Χθες το επιμέρους σκορ ήταν 10-0, με τους “πράσινους” να κρατάνε τη Ρεάλ στο μηδέν για δεύτερη φορά μετά το δεύτερο ματς του ΟΑΚΑ.

 

 

Ο άποντος Ρίβερς κι ο 150άρης Καλάθης

 

Ασφαλώς και μετά από μια αποτυχία το να εστιάσει κανείς σε ένα ή δύο πρόσωπα μοιραία θα οδηγήσει σε μια άδικη προσέγγιση των πραγμάτων ωστόσο ο Κέι Σι Ρίβερς επηρεασμένος και από το πρόβλημα που είχε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο. Έμεινε άποντος σε 36 λεπτά συμμετοχής στα τρία παιχνίδια της σειράς και αυτή ήταν μια από τις παραμέτρους που μοιραία έπαιξαν τον ρόλο τους.

 

*Το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη φετινή διοργάνωση, ήταν και το 150ό του Νικ Καλάθη στην Ευρωλίγκα. Είναι ο 5ος στην ιστορία των “πράσινων” που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Παράλληλα έγινε ο 7ος παίκτης του “τριφυλλιού” που ξεπέρασε τα 200 αμυντικά ριμπάουντ στη διοργάνωση.

 

*Στην κορυφαία 10άδα πασέρ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα μπήκε ο Μάικ Τζέιμς. Είχε έξι ασίστ και φτάνοντας τις 124 ξεπέρασε τον Τζέιμς Φελντέιν (120).

 

*Στην 20άδα των παικτών του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ μπήκε ο Κένι Γκάμπριελ. Είχε δύο χθες για να φτάσει τα 46 κι έτσι ξεπέρασε τους Γιάνκοβιτς (44), Ραντούλιτσα (45) και “έπιασε” τον Δήμο Ντικούδη στη 18η θέση της λίστας.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ