26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα πιο λαμπρά αστέρια στη Θεσσαλονίκη

Οι κορυφαίοι παίκτες της Basket League θα συγκεντρωθούν το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, για να πάρουν μέρος στο All Star Game του ΕΣΑΚΕ.

Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, που θα φιλοξενηθεί στο Αλεξάνδρειο, θα ξεκινήσει το Σάββατο (08/02) με τον αγώνα των «μικρών» με ομάδα επίλεκτων παλαιμάχων και θα κορυφωθεί την επομένη (09/02) με τους καλύτερους Έλληνες παίκτες να αντιμετωπίζουν τους καλύτερους ξένους, έχοντας στην άκρη του πάγκου τους οι πρώτοι τους Ντέιβιντ Μπλατ και Ρικ Πιτίνο και οι δεύτεροι τους Λούκα Μπάνκι και Αργύρη Πεδουλάκη. Δεν θα λείψουν, φυσικά, οι διαγωνισμοί καρφωμάτων και τριπόντων, καθώς και ο καθιερωμένος αγώνας με αμαξίδιο. Αναλυτικά...

Greek Stars-World Stars
Greek Stars: Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός, Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Γιώργος Μπόγρης (Ολυμπιακός), Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός).
Προπονητές: Λούκα Μπάνκι, Αργύρης Πεδουλάκης.
Managers: Θωμάς Ντούλης, Θανάσης Δούνης.

World Stars: Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος (Ολυμπιακός), Φιλ Γκος (ΠΑΟΚ), Σον Κιλπάτρικ (Παναθηναϊκός), Γιάνις Στρέλνιεκς (Ολυμπιακός), Τζόρνταν Θίοντορ (ΑΕΚ), Ζακ Λε Ντέι (Ολυμπιακός), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Αξέλ Τουπάν (Ολυμπιακός), Γιάνις Ματσιούλις (ΑΕΚ), Ρίον Μπράουν (Προμηθέας Πατρών), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός), Ντάνι Αγκμπελίς (Χολαργός).
Προπονητές: Ντέιβιντ Μπλατ, Ρικ Πιτίνο.
Managers: Τέλης Ζουρνατσίδης, Νίκος Κότσιαρης.

Διαγωνισμός τριπόντων: Φιλ Γκος (ΠΑΟΚ), Νταρνέλ Χάρις (Πανιώνιος), Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ (Ρέθυμνο), Ντέβιον Μπέρι (Πανιώνιος), Στίβεν Γκρέι (Λαύριο), Βαγγέλης Καράμπουλα (Ιωνικός Νικαίας), Νικητής διαγωνισμού τριπόντων Rising Stars.

Διαγωνισμός καρφωμάτων: Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Οκτάβιους Έλις (Προμηθέας Πατρών), Τζαβόντε Χόκινς (Χολαργός), Κρις Χόρτον (Κύμη), Ντάνι Αγκμπελέσε (Χολαργός), Ρονάλντας Ρουτκάουσκας (Ηρακλής), Νικητής διαγωνισμού καρφωμάτων Rising Stars.

Rising Stars-All Time Stars
Rising Stars: Χρηστίδης Βασίλης (Άρης), Βασίλης Μουράτος (Περιστέρι), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καμπερίδης (Πανιώνιος), Γιάννης Αγραβάνης (Περιστέρι), Δημήτρης Μωραΐτης (ΑΕΚ), Στράτος Βουλγαρόπουλος (Άρης), Δημήτρης Φλιώνης (Άρης), Διονύσης Σκουλίδας (Χολαργός), Ανδρέας Τσουμάνης (Ολυμπιακός), Μιχάλης Λούντζης (Λαύριο).
Προπονητές: Γιώργος Καλαφατάκης, Λευτέρης Κακιούσης.
Managers: Θωμάς Ντούλης, Θανάσης Δούνης.

All Time Stars: Νίκος Χατζής, Μιχάλης Κακιούζης, Δημήτρης Παπανικολάου, Αντώνης Φώτσης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Μανώλης Παπαμακάριος, Νίκος Χατζηβρέττας, Δημήτρης Καρατζουλίδης, Χάρης Παπαγεωργίου, Γιάννης Γιαννούλης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ευθύμης Ρεντζιάς.
Προπονητές: Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Μπουσβάρος.
Managers: Τέλης Ζουρνατσίδης, Νίκος Κοτσιάρης.

Διαγωνισμός τριπόντων (Rising Stars): Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ), Δημήτρης Φλιώνης (Άρης), Διονύσης Σκουλίδας (Περιστέρι), Μιχάλης Λούντζης (Λαύριο), Νικητής διαγωνισμού τριπόντων μαθητών-αθλητών Λυκείων και σωματείων Δ. Θεσσαλονίκης

Διαγωνισμός καρφωμάτων (Rising Stars): Γιώργος Καμπερίδης (Πανιώνιος), Γιάννης Αγραβάνης (Περιστέρι), Νίκος Καμαριανός (Πανιώνιος), Γιώργος Καλαϊτζάκης (Παναθηναϊκός), Στράτος Βουλγαρόπουλος (Άρης).

Μπάσκετ με αμαξίδιο
Όλυμπος: Χαλδαίος Γιάννης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Βάσσης Δημήτρης, Σταμάτης Επαμεινώνδας, Τσαπανίδης Περικλής, Χαμάντι Ατνάν, Μαρτσάκης Χρήστος, Τσαουσίδης Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Βασίλης, Δίτσης Σταύρος, Κεφαλάς Σπύρος, Διπιτούζης Άγγελος.
Προπονητής: Καμουράν Οζντεμίρ.

Κίσσαβος: Μακρής Γιώργος, Ράσσα Εριόντ, Γκοτζαράι Έλντον, Κοντογιάννης Παναγιώτης, Φιλίππου Παναγιώτης, Στυλιανάκης Μανώλης, Τσίλης Αναγνώστης, Τσιντάρης Νίκος, Παπαδόπουλος Γιάννης, Μιμίκος Αθανάσιος, Πλεξίδας Ευάγγελος, Μάμαλος Παύλος.
Προπονήτρια: Καρυοαφυλλάκη Ευδοξία.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη την Παρασκευή (31/01) στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» ανέφερε: «Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη πόλη μας. Η αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή του επαγγελματικού μπάσκετ ξεκίνησε με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Πέρυσι στην Πάτρα, για την αναβίωση του All Star Game, είχαμε μεγάλη συγκίνηση. Με τη μεγάλη βοήθεια της ΕΚΟ, της ΚΑΕ Προμηθέας διοργανώσαμε ένα από πιο επιτυχημένα All Star Game. Φέτος αποφασίσαμε να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον πήχη επιστρέφοντας στη μητρόπολη του μπάσκετ. Ο πρώτος λόγος ήταν να αποτίσουμε ένα φόρο τιμής στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να προσφέρουμε την αξέχαστη εμπειρία, η πόλη να ζήσει ξανά τη γιορτινή ατμόσφαιρα, να νιώσει ξανά τη συγκίνηση και την αγωνία που προσφέρει ένας καλός αγώνας. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της Basket League στις οικογένειες και τα παιδιά. Αυτοί είναι το κοινό που θέλουμε».

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Ο δεύτερος λόγος είναι ότι φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που παίχτηκε μπάσκετ στην Ελλάδα, εδώ άρχισε το ταξίδι για το εθνικό άθλημα της χώρας μας από τη ΧΑΝΘ. Αυτός είναι ο λόγος που η τριήμερη διοργάνωση ξεκινάει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου από τη ΧΑΝΘ με τη συμμετοχή αθλητών από γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο το μεσημέρι (08/02, 12.30) περιμένουμε τις οικογένειες και τα παιδιά στο περίπτερο του All Star Game που θα συμμετέχουν όλοι οι αστέρες. Στη συνέχεια, με δωρεάν είσοδο, θα δούμε τους αθλητές με αμαξίδιο, τις νέες δόξες και τις παλιές, σε έναν αγώνα με το παρελθόν που συναντά το παρόν. Το Σάββατο το βράδυ θα διοργανωθεί  κι ένα γκαλά πάρτι με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του ελληνικού μπάσκετ, θα βραβευτούν δόξες του μπάσκετ της Ελλάδας. Την Κυριακή (09/02), μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσει ο μεγάλος αγώνας, οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων. Θα γίνουν επισκέψεις στο Παιδικό Χωριό SOS και στη Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, για όσο βρίσκεται στον προεδρικό θώκο του ΕΣΑΚΕ, επεσήμανε: «Η αναβίωση του All Star Game έγινε με σκοπό την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε πετύχει σε όλους τους στόχους θέσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, για την άριστη συνεργασία που έχουμε σήμερα. Πετύχαμε το περιβάλλον σταθερότητας για τις ΚΑΕ με τις συμφωνίες με την ΕΡΤ και τη Betshop, αλλά και την τριετή με τη Watt+Wolt. Το ελληνικό μπάσκετ επέστρεψε στα σπίτια όλων των Ελλήνων, μέσω της ΕΡΤ. Προχωρήσαμε για πρώτη φορά, στην τροποποίηση του καταστατικού, ύστερα από επτά χρόνια. Δημιουργήσαμε τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Νοικοκυρέψαμε το "σπίτι" μας, αξιοποιήσαμε τη διαφάνεια του αθλήματος, βάζοντας το κεντρικό σύστημα καταβολής των αμοιβών. Φέραμε τη Deloitte προκειμένου να κατανέμονται σωστά τα έσοδα στις ομάδες. Προγραμματίζουμε διάφορες κοινωνικές δράσεις. Κάναμε σημαντικό έργο την προηγούμενη διετία. Θα επιδιώξουμε την επόμενη διετία να ενισχύσουμε τον ελληνικό χαρακτήρα του πρωταθλήματος. Όλα αυτά, με στόχο τις διοργανώσεις που προσφέρουν ψυχαγωγία».

Μιλώντας για το μέλλον, συμπλήρωσε πως: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και αυτό είναι το μήνυμα του All Star Game», για να καταλήξει: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΚΟ, την εταιρεία Betshop και όλους τους χορηγούς του τριημέρου. Να ευχαριστήσω, επίσης, και όλους αυτούς που μας στηρίζουν. Θέλω να καλέσω, όλους τους φιλάθλους, τις οικογένειες και τα παιδιά, να διασκεδάσουν μαζί μας, να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Το ελληνικό μπάσκετ είναι μια μεγάλη γιορτή και σας καλούμε να τη ζήσουμε όλοι μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον πρόεδρο του Παλέ, κ. Διονά και την ΚΑΕ Άρης που κάνουν τα πάντα για να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό All Star Game».

Ο αρχηγός του Άρη Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου ως εκπρόσωπος του ΠΣΑΚ, τόνισε από την πλευρά του: «Είμαστε χαρούμενοι που το φετινό All Star Game διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια γιορτή για τα 100 χρόνια. Γιορτάζει το μπάσκετ, γιορτάζει η Θεσσαλονίκη και περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο να περάσει μαζί μας. Το μπάσκετ ενώνει όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αγαπάμε το μπάσκετ, τη δουλειά μας κι αυτό θέλουμε να το καταλάβουν όλοι. Ευελπιστούμε να είμαστε για πολλά χρόνια «συμπαίκτες» με μια εταιρία όπως η ΕΚΟ».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, δήλωσε: «Ο ΣΕΠΚ χειροκροτεί την απόφαση του ΕΣΑΚΕ για την επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή του All Star Game. Καιρός ήταν για τη Θεσσαλονίκη. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί θα γίνει στη μητρόπολη του ελληνικού μπάσκετ, εδώ όπου έγιναν οι πρώτοι αγώνες μπάσκετ πριν από 100 χρόνια. Το All Star Game είναι ένας πρεσβευτής του αθλήματος, μια εκδήλωση που προσφέρει συναισθήματα στον κόσμο αλλά και στους αθλητές και τους προπονητές ώστε να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Είναι εξίσου σημαντικό να βλέπεις στις κερκίδες χαρούμενα πρόσωπα από το θέαμα που θα προσφέρουν οι κορυφαίοι. Έχω δει νεαρά άτομα να εκστασιάζονται από τις ενέργειες των αθλητών και να αναρωτιούνται "πώς το έκανε ο αθλητής;". Αυτό είναι το νόημα αυτής της διοργάνωσης».

Δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης: «Είναι γνωστή η αγάπη μου, μέχρι τρέλας, για το μπάσκετ. Αξίζει τον κόπο, γιατί δείχνει τη δυνατότητα του μπάσκετ να εισχωρήσει σε όλα τα επίπεδα. Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά την περίφημη ομάδα του μπάσκετ από τη δεκαετία του ’80 έως το ’90, που ανέβασε το μπάσκετ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η ομάδα ήταν δεμένη, ήταν αδέρφια. Παρότι ήταν προσωπικότητες, όπως ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου, ο Ρωμανίδης, ήταν παιδιά που όταν κατέβαιναν στην προπόνηση ήταν ένα σώμα. Αυτό είναι μια ομάδα. Από μικρός, όταν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματος γίνονταν στο ανοιχτό της ΧΑΝΘ, μια εποχή στην οποία έπαιζαν παίκτες-προσωπικότητες με σπουδαίες ομάδες, όπως ο Πανελλήνιος, ο Τρίτωνας. Το μπάσκετ παιζόταν σε τσιμεντένια γήπεδα, αλλά από τότε υπήρχε μια μεγάλη αγάπη, η οποία έφθασε στο σημείο εξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε μπασκετομάνα. Μετά, λόγω χρημάτων, μεταφέρθηκε το μπάσκετ στις ομάδες του κέντρου. Κι αυτό καλό ήταν, γιατί βοήθησε στην καθιέρωση του μπάσκετ. Θεωρώ ότι στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα φυτώρια».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε: «Το μπάσκετ επιστρέφει στο "σπίτι" του. Εκατό χρόνια πριν, το 1919, στους αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, το μπάσκετ ήρθε στην Ελλάδα. Η ΧΑΝΘ ήταν αυτή που το καλλιέργησε πρώτη. Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των εκατό χρόνων έδωσε πολλά στο άθλημα και στο χώρο του μπάσκετ. Ιστορικές ομάδες και σπουδαίες προσωπικότητες με μεγάλες διακρίσεις. Συναρπαστικές στιγμές για όλους εμάς με τους αθλητές και τα σωματεία και κυρίως για τον κόσμο. Είναι τόσοι πολλοί οι σπουδαίοι παίκτες, προπονητές και παράγοντες που αναδείχθηκαν από τη Θεσσαλονίκη. Άνθρωποι που έγιναν πρότυπα και ξεχώρισαν όχι μόνο για τις αθλητές επιδόσεις τους, αλλά για την αφοσίωση και επιμονή τους, αλλά κυρίως για το χαρακτήρα τους. Είναι, λοιπόν, μια κορυφαία μπασκετική γιορτή».

Ο εκπρόσωπος της ΧΑΝΘ, Διονύσης Ανανιάδης, επίσης πήρε το λόγο και υποστήριξε: «Είναι μεγάλη συγκίνηση για εμάς, ειδικά αυτή τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια μπάσκετ στην Ελλάδα. Γιατί η ΧΑΝΘ ήταν το σωματείο που φρόντισε για να διδαχθεί και να εμπεδωθεί το άθλημα του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχάριστο το γεγονός ότι το All Star Game θα γίνει στην Ελλάδα και πολύ μεγάλη τιμή που συνδυάζεται με τα 100 χρόνια από τον ερχομό του μπάσκετ στην Ελλάδα. Στη ΧΑΝΘ θα γίνουν αγώνες τριπόντου, 3X3 και με μεγάλη αντιπροσωπεία η ΧΑΝΘ με τις ακαδημίες της, θα συμμετέχει στο τριήμερο των αγώνων. Είμαι χαρούμενος για το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει ο ΕΣΑΚΕ παρότι πρόκειται για επαγγελματικό οργανισμό».

O Γεώργιος Κόνσουλας, που είναι γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, συμπλήρωσε: «Το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου η "καρδιά" του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Παλέ. Θα είναι εκεί όλο το ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο με κορυφαίους παίκτες της Α1, αλλά και νέοι, βετεράνοι και παίκτες με αμαξίδιο. Το Σάββατο (08/02) θα έχει μεγάλη αξία η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, Εκεί θα είναι η πιο δυνατή ομάδα, όπως μας είπε ο Νίκος Γκάλης. Προσκαλούμε όλες τις ΚΑΕ να ακολουθήσουν τις πρωτοβουλίες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με τη δημιουργία ομάδας. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από τη συμμετοχή και τη στήριξη σας. Αυτά τα παιδιά το αξίζουν».

Επίσης, ο πρόεδρος του Αλεξανδρείου, Γιώργος Διωνάς, πρόσθεσε: «Τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, που ανήκει και το Αλεξάνδρειο, νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να συνδιοργάνωσουμε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση του μπάσκετ. Δεν το σκεφτήκαμε όταν είχαμε την πρόταση από τον ΕΣΑΚΕ. Τέτοια μεγάλα γεγονότα για την πόλη και τον αθλητισμό, είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνονται σε τέτοιους εμβληματικούς χώρους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ