20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Τα παιδιά του Σπανούλη και του Πρίντεζη μεγάλωσαν

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης περιμένει από τη σύζυγό του Ολυμπία Χοψονίδου το 5ο τους παιδί, ενώ ο κολλητός του και υπαρχηγός της ομάδας Γιώργος Πρίντεζης το πρώτο του από την σύντροφο της ζωής του, τη Στέλλα.  Και αν μέσα στα σπίτια τους σουλατσάρουν (για τον Γιώργο σε λίγους μήνες) μωρά, στο παρκέ τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και είναι σχεδόν έτοιμα για την επόμενη μέρα !

Ηταν στην Κωνσταντινούπολη, καλή ώρα όπως τώρα, όπου ο Βασίλης Σπανούλης είχε "μαζέψει" σαν άλλος πάτερ Φαμίλιας τα "παιδιά" του στο ξενοδοχείο και στα αποδυτήρια του Σινάν Ερντέμ, για να τα νουθετήσει. Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ζούσαν ένα όνειρο με την πρώτη συμμετοχή τους σε φάιναλ φορ, και ήταν λογικό να είναι όχι μόνο τρελαμένοι αλλά και να έχουν ψαρώσει μόνο και μόνο που βρίσκονταν εκεί.

"Παιδιά ακούστε με καλά, μπορεί να μην σας αξιώσει ο θεός να ξανάρθετε σε μια τέτοια διοργάνωση. Αρα δώστε τα όλα σαν να είναι η τελευταία σας" τους είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός και οι πιτσιρικάδες έτρωγαν...σίδερα στο φάιναλ φορ, ενώ στον τελικό είχαν μεγάλη συμβολή στην ανατροπή του αιώνα από το -19, όπως και ο λίγο παλαιότερος Κώστας Σλούκας. Πριν αναλάβουν δράση Σπανούλης και Πρίντεζης.

Οταν ο αρχηγός μάζεψε και πάλι τους νεώτερους (με την προσθήκη των Παπαπέτρου και Αγραβάνη αυτή τη φορά που ήρθαν λίγο αργότερα στην ομάδα το 2013) και πάλι στην Κωνσταντινούπολη, πριν λίγες μέρες και ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και στο 1-2 από την Εφές Αναντολού, τους θύμισε ότι δεν αξίζει να αδικήσουν (όλοι) τους εαυτούς τους και ότι θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να πάνε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ, όπως και έγινε.

Αυτή τη φορά στην Πόλη πέντε χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση,  ο Βασίλης Σπανούλης αλλά και ο Γιώργος Πρίντεζης θα δουν με ικανοποίηση ότι τα...παιδιά τους δεν μπουσουλάνε πλέον, αλλά έχουν μεγαλώσει για τα καλά και δεν χρειάζεται να τα κρατάνε από το χέρι. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης για παράδειγμα, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό εφέτος σε μεγάλο διάστημα που έλειπε ο Βασίλης Σπανούλης, με τον διεθνή γκάρντ να τον αναπληρώνει ακόμα και στο σκοράρισμα πολλές φορές και περισσότερο στην οργάνωση.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είδε τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου να δένουν απίστευτα ως δίδυμο παίζοντας μάλιστα στο 3-4 και βγάζοντας απίστευτη ενέργεια σε επίθεση και άμυνα. Και οι δύο ήταν κομβικοί ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο με την Εφές Αναντολού στο 5ο παιχνίδι πρόκρισης στο ΣΕΦ, με τον Παπαπέτρου να ξεκολλάει την ομάδα επιθετικά και να παίρνει και το 5ο φάουλ του Ντάνστον και τον Παπανικολάου να σώζει χαμένες μπαλιές από το πουθενά και να δίνει νέες κατοχές στην ομάδα του.

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο Ελληνας παίκτης από τη νέα φουρνιά του ελληνικού κορμού (που παλαιότερα είχε αδικήσει τον εαυτό του) ωρίμασε απότομα και ήταν εξαιρετικός ιδιαίτερα αμυντικά στο 4ο (χωρίς αύριο) παιχνίδι με την Εφές, όταν αποφάσισε ότι δεν τον νοιάζει ακόμα και αν δεν βάλει κανένα σουτ, αρκεί να βγάλει μεγάλες άμυνες όπως και έκανε.

Αλλά για να μην ξεχνάμε, οι συγκεκριμένοι παίκτες είχαν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ακόμα και στο καυτό ΟΑΚΑ ιδιαίτερα πέρυσι στη συγκλονιστική σειρά τελικών με τον Παναθηναϊκό. Χωρίς τα μεγάλα τρίποντα των Μάντζαρη και Αγραβάνη δεν θα είχε την ευκαιρία να υπογράψει ο Σπανούλης το εκπληκτικό φινάλε στο πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά Σπανούλης και Πρίντεζης έχουν μεταλαμπαδεύσει στη δεύτερη γενιά του ελληνικού κορμού του Ολυμπιακού αυτό το πνεύμα του νικητή και του να μην τα παρατάνε ποτέ. Μέσα από τις συνεχείς ανατροπές, τους τίτλους και τα μεγάλα παιχνίδια, σιγά σιγά αυτοί οι παίκτες "ντύνονται"  Σπανούλης και Πρίντεζης, όσο και αν τόσο μεγάλα αστέρια είναι σχεδόν αδύνατον να ξαναβγούν, δεδομένου ότι έχει...σπάσει το καλούπι.

Οπως και να έχει όμως θα αφήσουν πίσω κληρονομιά τα...παιδιά τους, όταν έρθει η ώρα να ασχοληθούν πλέον με τα δικά τους (βιολογικά) παιδιά. 

 

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ