14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ξένα «φτερά» του Παναθηναϊκού, αρχίζουν να λυγίζουν

Ο Μάρκους Φόστερ έφυγε στα μισά του δρόμου της σεζόν χωρίς να καταφέρει να δικαιώσει ούτε στο ελάχιστο την επιλογή που έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Αν εξαιρεθεί η εμφάνιση του στο ματς της Βαρκελώνης (24 πόντοι με 9/18 σουτ) και η θετική απόδοση του απέναντι στον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο (15 πόντοι σε 23' με 6/8 σουτ), ήταν σταθερά σε ρηχά νερά.

 


Αν στην Ευρωλίγκα έκανε όμως 1-2 παιχνίδια που τον έβγαλαν από την αφάνεια, στο Πρωτάθλημα ήταν ωσεί παρών, μένοντας σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και στις 10 εμφανίσεις του και αποχαιρετώντας με την καθόλου κολακευτική για τον ίδιο, επίδοση των 2/27 τριπόντων. Στην πραγματικότητα ο Μάρκους Φόστερ επέκτεινε τη λίστα των Αμερικανών «πλάγιων» που πρέπει να κάνει κανείς μεγάλη προσπάθεια για να τους ανασύρει στη μνήμη του.

 

 

Γενικότερα η ιστορία των ξένων στα... φτερά του Παναθηναϊκού, στα τελευταία χρόνια, είναι των άκρων. Υπάρχουν οι περιπτώσεις εκείνων που έγραψαν ιστορία με τα πράσινα και εκείνες -που αποτελούν και τον κανόνα- που απέτυχαν παταγωδώς.

 


Ας θυμηθούμε τις πιο πρόσφατες από αυτές, αρχίζοντας με τον... κανόνα και παίρνοντας τις αντίστροφα...

 


Φριντέτ, Ράουτινς και Μπράουν δεν πέρασαν τη βάση

 


Στην περσινή, «κουτσουρεμένη» σεζόν, τρεις πλάγιοι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τους «πράσινους». Ο Τζίμερ Φριντέτ ήρθε στην Ελλάδα μετά βαίων και κλάδων αλλά η προσφορά του απείχε πολύ από τις οικονομικές απολαβές του. Ο Ρίον Μπράουν μετά από μία εντυπωσιακή σεζόν στον Προμηθέα δεν μπόρεσε να βρει χώρο και αποχώρησε σχετικά νωρίς στη σεζόν για να τον αντικαταστήσει ο Καναδός Άντι Ράουτινς που όσο έπαιξε, ήταν εκτός κλίματος.

 

 

Μεγαλύτερες οι προσδοκίες από τα αποτελέσματα

 


Πριν δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός πόνταρε στα σίγουρα, επιλέγοντας να βάλει στα «φτερά» της περιφέρειας του τον Κιθ Λάνγκφορντ, κρατώντας τον Ματ Λοτζέσκι -που φέτος είναι συμπαίκτες στην ΑΕΚ- και στην εξέλιξη της σεζόν προσθέτοντας τον Σον Κιλπάτρικ. Σε γενικές γραμμές δεν πήρε από αυτούς όσα περίμενε...

 

 

Καλή η αρχή, μέτρια η συνέχεια του Ρίβερς

 


Στη λίστα των Αμερικανών πλάγιων των τελευταίων χρόνων ξεχωρίζει, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, ο Κέι Σι Ρίβερς. Πέρασε μία διετία στο ΟΑΚΑ (2016-18) και βοήθησε πολύ. Η απόκλιση όμως στην προσφορά του μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σεζόν του με το «τριφύλλι» ήταν αρκετά μεγάλη.

 

 

Η παρακαταθήκη Νίκολας και Φελντέιν

 


Στη διαδρομή των τελευταίων 10-12 χρόνων υπήρξαν περιπτώσεις ξένων παικτών που στα φτερά της περιφέρειας και όχι μόνο αποδείχτηκαν επιτυχημένες ως επιλογές, αλλά επί της ουσίας άφησαν βαριά παρακαταθήκη στους επόμενους που, ως ένα βαθμό, συγκρίνονται μαζί τους. Ο Ντρου Νίκολας κυρίως και ο Τζέιμς Φελντέιν δευτερευόντως, με το «θανατηφόρο» σουτ τους και κυρίως τη συνεπή διαδρομή τους στο ΟΑΚΑ, ξεχώρισαν στη λίστα των πλάγιων, ξένων των τελευταίων χρόνων.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ