27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τα ματς στον πόντο βγάζουν όρθιο τον Παναθηναϊκό

Για 4η φορά στη φετινή Ευρωλίγκα ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο. Το ποσοστό του κρίνεται ικανοποιητικό αφού νίκησε στα τρία από αυτά τα παιχνίδια με τελευταίο το χθεσινό στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι.

 

Στον πόντο είχε νικήσει ακόμη…

 

*Την Εφές στην Πόλη με 82-81 με τον Καλάθη να ευστοχεί σε τρίποντο στα 48΄΄ για να κάνει το 82-79 πριν μειώσει ο Ντάνστον.

 

*Τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ με 94-93 χάρη με το νικητήριο σουτ του Καλάθη.

 

Είχε χάσει με τον ίδιο τρόπο, στον πόντο δηλαδή από την Μπασκόνια στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» με 85-84. Τον είχε υποχρεώσει στην ήττα ο Ροντριγκ Μπομπουά με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διετία στην οποία «τρέχει» με το νέο format της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός νίκησε στα έξι από τα επτά παιχνίδια του που κρίθηκαν με διαφορά ενός πόντου αφού πέρσι είχε κάνει το 3/3.

 

Είχε νικήσει στη Γερμανία την Μπάμπεργκ με 84-83, την Μπασκόνια εντός έδρας με 69-68 και την Ούνικς επίσης στο ΟΑΚΑ με 83-82.

 

Ρεκόρ περιόδου στα ριμπάουντ

 

Για ένα παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο, η διαφορά των 10 ριμπάουντ υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν ασφαλώς πολύτιμη. Οι «πράσινοι» μάζεψαν 42 ριμπάουντ ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση τους. Την ίδια είχαν σημειώσει στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ.

 

Σε ατομικό επίπεδο και πέραν των επιτευγμάτων του Καλάθη

 

*Ο Μάικ Τζέιμς με τους 27 πόντους του ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη διοργάνωση αφού 27 είχε και την πρωταπριλιά του 2016 σε ματς της Λαμποράλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα έγινε ο 27ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που ξεπέρασε τους 400 στην Ευρωλίγκα.

 

Ακόμη ο Αμερικανός σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση του στα κλεψίματα με τέσσερα. Είχε πέντε με τη Λαμποράλ σε ματς με τον Ολυμπιακό στις 20 Μαρτίου 2015.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ