27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τα λεφτά στο γήπεδο!

Η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, όπως είχε στοχεύσει εξ αρχής, και στα πλέι οφ το βασικό ζητούμενο είναι να διατηρήσει αυτή τη θέση. Να φτάσει, δηλαδή, χωρίς προβλήματα στον ημιτελικό, όπου θα προσπαθήσει να ζορίσει όσο γίνεται περισσότερο τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας, ει δυνατόν, και καμιά νίκη, και στη συνέχεια να κερδίσει τη σειρά του μικρού τελικού.

Αυτά είναι οι βασικές επιδιώξεις και λίγο ως πολύ αναμενόμενα, οπότε στην ΑEK δεν περιμένουν να δουν αν θα συμβούν για να κοιτάξουν το μέλλον τους. Έχουν αρχίσει να κοιτάζουν προς τα εκεί ήδη και να κάνουν έναν πρώτο προγραμματισμό, στον οποίο σημείο αναφοράς αποτελεί το γήπεδο.

Στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της ΚΑΕ γίνεται η εκτίμηση ότι το θέμα της παραχώρησης της χρήσης του κεντρικού γηπέδου τένις του ΟΑΚΑ θα προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό. Ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν διαπιστώσει ότι η βούληση της κυβέρνησης να δώσει λύση στο γηπεδικό πρόβλημα της Ένωσης είναι πραγματική αυτή τη φορά, ως εκ τούτου αισιοδοξούν ότι θα ληφθούν άμεσα οι σχετικές πρωτοβουλίες και θα δρομολογηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι το θέμα να διευθετηθεί οριστικά.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπορούν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου και μετατροπής του σε κλειστό γυμναστήριο. Η ΑΕΚ έχει έρθει σε επαφή με κατασκευαστική εταιρεία του εξωτερικού και έχει στα χέρια της κάποιες πρώτες τεχνικές μελέτες, με βάση τις οποίες οι εργασίες για την τοποθέτηση σκεπάστρου, την κατασκευή αποδυτηρίων, την ανακατασκευή των εξεδρών και την πλήρη διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες. Αν δηλαδή η Ένωση πάρει τη χρήση το καλοκαίρι, έως του τέλος του 2017 θα μπορεί να μπει στο νέο γήπεδο για προπονήσεις! Εννοείται, φυσικά, ότι όσο καλά κι αν πάνε τα πράγματα, όσο γρήγορα κι αν κινηθούν όλες οι διαδικασίες, η ΑΕΚ δεν θα προλάβει να χρησιμοποιήσει ως έδρα της το γήπεδο τη νέα σεζόν. Και την περίοδο 2017-18 θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

Το γήπεδο "φρενάρει" το μπάτζετ

Όλο το παραπάνω project έχει βέβαια ένα κόστος, το οποίο δεν είναι διόλου αμελητέο και έρχεται να προστεθεί στο ετήσιο κόστος για τις ανάγκες της ομάδας. Άρα τίθεται θέμα προτεραιοτήτων κι αυτή  συζήτηση γίνεται τούτη την εποχή στην ΑΕΚ. Η τάση που επικρατεί είναι να δοθεί προτεραιότητα στην ανακατασκευή του γηπέδου του τένις, αν πάνε όλα καλά με την παραχώρηση της χρήσης του. Κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν δεν περικοπεί το μπάτζετ για την ομάδα, πιθανότατα δεν θα γίνει ούτε και αύξησή του.

Φέτος ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκ. Ευρώ για το αγωνιστικό μπάτζετ και στην ΑΕΚ εκτιμούν ότι με τα ίδια χρήματα, αλλά καλύτερη διάχειριση μπορεί η ομάδα να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, εφόσον βοηθήσουν και οι κληρώσεις, να παίξει στο φάιναλ φορ του Champions League, διόργανωση στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί η Ένωση και την επόμενη σεζόν, και να ανταγωνιστεί περισσότερο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Οι στόχοι δηλαδή θα παραμείνουν ίδιοι με τους φετινούς ώσπου να τελειώσει θετικά το θέμα του γηπέδου. Διότι μόνο με δικό της γήπεδο μπορεί η ΑΕΚ να εκτοξευτεί. Αυτό πιστεύουν στην ΚΑΕ και δεν έχουν άδικο... 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ