19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα κρίσιμα λάθη του πρώτου τελικού

Αδικημένοι θα πρέπει να αισθάνονται οι Κλίβελαντ Καβαλίερς από τη διαιτησία του πρώτου τελικού των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ.

Οι εκπρόσωποι του Οχάιο ηττήθηκαν στην παράταση από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, στην «Oracle Arena», ωστόσο σε δύο φάσεις στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής περιόδου αδικήθηκαν από τις αποφάσεις των διαιτητών. Εάν τα σφυρίγματα ήταν διαφορετικά δεν αποκλείεται το ματς να εξελισσόταν αλλιώς για τους «Καβς», που πάντως είχαν την ευκαιρία τους να κερδίσουν, αλλά ο Τζέι Αρ Σμιθ με τραγικό λάθος τούς τη στέρησε.

Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα το «Last Two Minute Report», δηλαδή την αναφορά για τα σφυρίγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων λεπτών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, έγιναν δύο λάθη, αμφότερα σε βάρος των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Συγκεκριμένα, δεν καταλογίστηκε φάουλ του Ντρέιμοντ Γκριν στο Λεμπρόν Τζέιμς 12.1’’ πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, το οποίο προηγήθηκε εκείνο που έγινε στον Τζορτζ Χιλ. Με το σκορ στο 107-106 υπέρ των «πολεμιστών», δηλαδή, στη γραμμή των βολών θα έπρεπε να πάει ο «βασιλιάς» κι όχι ο 32άχρονος γκαρντ. Επίσης, η δεύτερη -άστοχη- βολή του Χιλ, με 4.7’’ να απομένουν και το σκορ στο 107-107, θα έπρεπε να επαναληφθεί καθώς ο Γκριν βιάστηκε να μπει στο «ζωγραφιστό».

Όσον αφορά στην «επίμαχη» φάση και την αλλαγή της απόφασης των διαιτητών, όταν αρχικά σφύριξαν επιθετικό φάουλ στον Κέβιν Ντουράντ κι εν συνεχεία καταλόγισαν αμυντικό στον Λεμπρόν Τζέιμς, η έκθεση αναφέρει: «Οι διαιτητές λογικά δεν ήταν βέβαιοι πως ο Τζέιμς ήταν έξω από τη ζώνη του επιθετικού φάουλ και όταν εξέτασαν τη φάση στο instant replay έκριναν πως ο παίκτης των Καβαλίερς δεν είχε σωστή αμυντική θέση γιατί το σώμα του ήταν σε κίνηση όταν έγινε η επαφή με τον Ντουράντ». Δείτε, εδώ, ολόκληρο το «Last Two Minute Report».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ