15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τα «κλειδιά» στον Ντάγκλας και ψηλότερα ο πήχης του Ηρακλή (vids)

Η σεζόν που πέρασε άφησε ανεκπλήρωτους στόχους και δεν έδωσε, σε καμία περίπτωση, συνέχεια στην πρώτη σεζόν της επανόδου στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ για τον Ηρακλή. Εκτός πλέι οφ, μακριά από νίκες που θα του έφτιαχναν την ψυχολογία και εκτός του μεγάλου στόχου του BCL από νωρίς. Όλα αυτά εξηγούν γιατί χτίζεται κάτι από μηδενική βάση στο Ιβανώφειο, κάτι που δεν είναι απλά ενδιαφέρον. Είναι ελπιδοφόρο.

 


Αν η απόκτηση ενός ψηλού όπως ο Ρέτζι Λιντς ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, η συμφωνία με τον Τόνι Ντάγκλας δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Ηρακλή. Με ένα σαφώς υψηλότερο μπάτζετ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν αλλά και με επιλογές παικτών που τους χαρακτηρίζει η ποιότητα αλλά με κοινό παρονομαστή κυρίως τις πολλές παραστάσεις σε διάφορα επίπεδα, θέλησε να αποφύγει «ζαριές» τύπου Μάικ Μουρ και Μπράντον Τσίλντρες που δεν του… έκατσαν πέρυσι. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον στην Basket League αφού οι περισσότερες ομάδες δείχνουν ενισχυμένες, ενώ η επιστροφή του Ολυμπιακού κατά κύριο αλλά και του Απόλλωνα κατά δεύτερο λόγο κάνει δυσκολότερο το Πρωτάθλημα, ο Ηρακλής έφτιαξε, συνειδητά, μια ομάδα της μιας σεζόν.

 


Με αποκλειστικά μονοετή συμβόλαια, οι «κυανόλευκοι» μπορεί να μην κράτησαν τον Καββαδά που τον ήθελαν πολύ, αλλά πήραν παίκτες με πολλά… χιλιόμετρα στα πόδια τους. Οι τρεις τελευταίες κινήσεις ειδικά, είχαν αυτή τη στόχευση. Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο Γάιος Σκορδίλης, στα 38 και στα 34 χρόνια τους αντίστοιχα, έχουν μαζί περισσότερα από 500 ματς στην Basket League (566 για την ακρίβεια) ενώ ο Τόνι Ντάγκλας εκτός από μπαρουτοκαπνισμένος, είναι και κοσμογυρισμένος. Επτά σεζόν στο ΝΒΑ με Νικς, Ρόκετς, Κινγκς, Ουόριορς, Χιτ, Πέλικανς, Γκρίζλις και συνολικά 409 ματς στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου αλλά και καλή πια γνώση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Μετά τις τουρκικές Εφές, Σακαρίγια, Νταρουσάφακα, την ισπανική Εστουδιάντες, πέρασε στην περσινή σεζόν και από την Ιταλία. Για όποιον εκφράζει ανησυχία αν όχι ενστάσεις για την επιλογή ενός παίκτη που μπήκε στα 36 του, οι αριθμοί του σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πιθανότατα, τον καθησυχάζει.

 

 


Με τη Βαρέζε ο Ντάγκλας έδειξε πέραν από την ποιότητα του και το ότι δεν είναι παίκτης που βάζει τους τίτλους τέλους της καριέρας του. Απέδειξε ότι είναι… ακμαιότατος, αφού σε 26 ματς της Lega A είχε 14,73 πόντους με 36,5% από το τρίποντο, σχεδόν πέντε ριμπάουντ (4,92), σχεδόν τέσσερις ασίστ (3,96), 1,19 κλεψίματα και με παρουσία 30,9 λεπτών στο παρκέ. Κορυφαία βραδιά του ήταν κόντρα στην Τρέντο τον περασμένο Νοέμβριο όταν σημείωσε 28 πόντους με 7/13 τρίποντα, οχτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ και τέσσερα κλεψίματα!

 

 

Αν φέρει όλα αυτά στον Ηρακλή, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα αισθανθεί ακόμη πιο σίγουρος γι' αυτό που χτίζει στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι ξεκάθαρο με βάση τις υπόλοιπες κινήσεις του Ηρακλή, ότι ο Ντάγκλας θα είναι αυτός που θα παίρνει τις αποφάσεις στο παρκέ, αυτός που θα δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους. Ένας δρόμος που δεν μπορεί παρά να είναι πιο μακρινός από τον περσινό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ