25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα κατάφερε και η Τενερίφη του Μπόγρη (Vids, Pics)

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε έκανε το 1-1 και παραμένει στο παιχνίδι των playoffs μετά το 73-67 επί της Ουνικάχα Μάλαγα, στον δεύτερο προημιτελικό της σειράς. Ο Γιώργος Μπόγρης για μία ακόμη φορά βοήθησε με την άμυνα (Μούσλι και Όμιτς μαζί είχαν 3 πόντους!), είχε 5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 19'26'', έχοντας πρόβλημα με τα φάουλ από σχετικά νωρίς. Η πρόκριση θα κριθεί την Κυριακή (28/5) στη Μάλαγα.

(Photo ACB)

Το δυναμικό ξεκίνημα της Ιμπεροστάρ Τενερίφε έδειξε τις προθέσεις της ομάδας του Τσους Βιδορέτα στο παιχνίδι. Μπήκε με ένα 5-0 με τον Νίκολας Ριτσότι πρωταγωνιστή με τον Αργεντίνο να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό πηγαίνοντας πολλές φορές στο ένας εναντίον ενός, εκμεταλλευόμενος τους διαδρόμους που άφηνε η Ουνικάχα Μάλαγα, ή που δημιουργούσαν τα σκριν των συμπαικτών του. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ακόμη και με έναν πόντο μπροστά με τον Ντάνι Ντίεθ να προσπαθεί να δώσει λύσεις (10-12, 6'25''), αλλά ο Άαρον Ντόρνεκαμπ φρόντισε να.. επαναφέρει την τάξη στο Σαντιάγο Μαρτίν (13-12, 7'25'') με την ομάδα του να κάνει ένα 8-0 ως το δεκάλεπτο (20-12).

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε είχε τον πρώτο λόγο και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Άαρον Ντόρνεκαμπ να βάζει τη σφραγίδα του με ένα τρίποντο στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου για το 39-27. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να ευστοχεί για πρώτη φορά στον αγώνα από τη γραμμή στο 29 (53-43). Και τον Ντάβιν Ουάιτ να κλείνει την τρίτη περίοδο με αυτόν τον τρόπο.

 

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Φραν Βάθκεθ να "πετάει" για δεύτερη φορά στον αγώνα και να καρφώνει ουσιαστικά απευθείας μετά από επιθετικό ριμπάουντ για το +16 (61-45, 31'). Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Μπόγρης χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ του  (μετά από πολύ καιρό σε έναν αγώνα).

 

O Νέντοβιτς με ένα γκολ φάουλ και το πρώτο εντός πεδιάς προσωπικό του, έδωσε και πάλι μονοψήφια τιμή στη διαφορά (67-58, 35') με την Ουνικάχα Μάλαγα να πιέζει σε όλο το γήπεδο και να κάνει ένα βήμα πιο κοντά (67-59, 37'). Ο Σαν Μιγέλ έδωσε μια ανάσα στην ομάδα του (69-59, 37'50''). Αλλά δύο λάθος επιλογές των γηπεδούχων, που οδήγησαν και σε άστοχα σουτ, έδωσαν το δικαίωμα στην Ουνικάχα Μάλαγα να ελπίζει, πλησιάζοντας στους έξι (69-63, 38'40''). Ακολούθησε άλλη μία, την οποία οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν, δίνοντας αντίθετα δικαίωμα στην Τενερίφη να βγει στον αιφνιδιασμό και να γράψει το 71-63 με 42'' για τη λήξη.

Με τη σειρά της δεν κατάφερε να κάνει επίθεση στα 24'' που είχε στη διάθεσή της δίνοντας παράταση στο... θρίλερ μετά το 1/2 του Λαφαγέτ από τη γραμμή. Το γρίφο έλυσε ο Φραν Βάθκεθ με μία τάπα, που ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη της Ιμπεροστάρ Τενερίφε με τον Ουάιτ να γράφει το 73-64 και τον Λαφαγέτ να διαμορφώνει το τελικό 73-67.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ο Νίκο Ριτσότι έγινε πρώτος σκόρερ της ιστορίας της Ιμπεροστάρ Τενερίφε με τους πρώτους πέντε πόντους του στον αγώνα

 

Ο Φραν Βάθκεθ δυσκολεύτηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του στον πρώτο αγώνα στη Μάλαγα, αλλά απόψε έδειχνε σαφώς καλύτερα.

 

Η επανεμφάνιση του Εγιένγκα

 

Περίεργο σουτ (και λίγα λέμε), αλλά αν τα βάζει, τι να του πεις;

 

Ο εκληκτικός τρόπος με τον οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μετά το τάιμ άουτ με το τρίποντο του Άαρον Ντόρνεκαμπ

 

Και τετράποντο είχαμε στο παιχνίδι, από τον Τζαμάρ Σμιθ

 

 

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης δόθηκε στον Τσους Βιδορέτα το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ