23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα… ηρωικά υποτιμούν τον Ολυμπιακό

Οι πολύ ηρωικοί τίτλοι, κακά τα ψέματα, περισσότερο σε μικρές άντε μεσαίες ομάδες ταιριάζουν. Ομάδες του επιπέδου, της ποιότητας, της δυναμικής και του βεληνεκούς του Ολυμπιακού, μάλλον τις υποτιμούν.


Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός έκανε κάτι παραπάνω από τα φυσιολογικά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεδομένων των δυσμενών συνθηκών και των απουσιών που τον έχουν πλήξει. Δεν το έκανε όμως με... γιουρούσια, δεν το έκανε με... κλεφτοπόλεμο, δεν το έκανε με... ταμπούρια, εν τέλει δεν το έκλεψε το ματς. Το πήρε μπασκετικά, ξεκάθαρα, με προπονητικό ρεσιτάλ όταν η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει ανάποδα.


Ηταν σαν παιχνίδι της μοίρας, την ημέρα που έλειψε και ο "πώς θα τα καταφέρει μόνος του", Πρίντεζης, να αποδεικνύει ο Ολυμπιακός ότι ο Σφαιρόπουλος ήξερε μια μέρα πριν τι έλεγε, "έχουμε παίκτες να καλύψουν όλες τις θέσεις, έτσι θα προχωρήσουμε και όταν επιστρέψουν και τα παιδιά που λείπουν θα είμαστε ακόμα καλύτερα". Και να φανταστεί κάποιος ότι απαντούσε αρνητικά στο αν θα αποκτηθεί παίκτη για τον Αγραβάνη, δεν είχε ακόμα εκείνη την ώρα την απουσία του υπαρχηγού.


Ο Ολυμπιακός αν κάτι απάντησε στο ΣΕΦ πριν από λίγη ώρα, ήταν κάποια φυσιολογικά εσωτερικά ερωτηματικά. Λογικά και ο Σφαιρόπουλος και όλο το αγωνιστικό τμήμα θα είχαν ενδιαφέρον να δούν πώς θα ανταποκριθούν διάφοροι παίκτες σε ιδιαίτερους γ' αυτούς ρόλους και πώς θα πορευτεί η ομάδα όσο έχει απουσίες και θα το έβλεπαν σε ένα από τα πιο δύσκολα μεταξύ των 30 παιχνιδιών της Ευρωλίγκας.


Αλλο αυτό όμως και άλλο το να ασχολούνται με κωμικοτραγικές καφενειακές συζητήσεις για το αν ο Σπανούλης... μπορεί και άλλα όμορφα. Στον Ολυμπιακό αν κάτι έχουν κατακτήσει διατηρώντας επό χρόνια έναν σταθερό κορμό με στοχευμένη ανανέωση, είναι να... γνωρίζονται καλά. Το έδειξαν και με τον τρόπο που ξεπέρασαν την δύσκολη βραδιά της ήττας από τον Παναθηναϊκό, όταν εκτός ομάδας κυλοφορούσαν... τέρατα και εντός φάνηκε στην πράξη ότι τα μιλήσανε, τα σμυφωνήσανε και συνεχίσανε.


Ο Ολυμπιακός δεδομένα θα μπει σε λίγες ώρες στο αεροπλάνο για την Πόλη έχοντας γυρίσει τη σελίδα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει μυαλό πίσω. Ξέρουν πώς έπαιξαν, που έπαιξαν πολύ καλά, ξέρουν τι πέτυχαν, που πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη, ξέρουν ότι ούτε ήρωες έγιναν, ούτε ιστορία έγραψαν. Μεγάλη ομάδα είνα, ξέρουν να ισορροπούν ,να διαχειρίζονται συναισθήματα και να αξιολογούν επιτυχίες και αποτυχίες χωρίς ακρότητες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ