26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Τα ζόρια θα είναι το 2019…

Η μία μετά την άλλη οι Εθνικές Ομοσπονδίες ανακοινώνουν τις κλήσεις για τις Εθνικές με παίκτες από ομάδες Ευρωλίγκας, όπως έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Τα δύσκολα, που θα δείξουν τον βαθμό συνοχής τους και το κατά πόσο ο καθένας εννοεί τις δεσμεύσεις του, θα έρθουν μετά. Ούτε καν στο αν θα επιβάλλουν ποινές αποκλεισμού από τις εγχώριες διοργανώσεις στους παίκτες που θα αρνηθούν την παρουσία τους, σαν τον Ντατόμε για παράδειγμα, που άνοιξε τον χορό. 

Οταν με το καλό προκριθούν για το Παγκόσμιο του 2019 και φτάσει εκείνη η ώρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα... θυμηθούν την κοινή απόφαση για σκληρή γραμμή ή, θα βρουν τρόπο να επαναφέρουν τα βαριά τους όπλα στο προσκήνιο για να έχουν μια καλή τύχη στη διοργάνωση. Διότι στα λόγια κι άλλες φορές είχαν συμφωνήσει σε μέτρα, αλλά στην ώρα των πράξεων οι περισσότεροι σφύριζαν αδιάφορα. Και φυσικά η "καυτή πατάτα" θα είναι και στη FIBA που θα πρέπει να αποφασίσει για την λάμψη που θα έχει η κορυφαία της διοργάνωση, το Παγκόσμιο κύπελλο. 

Μπορεί ο Μπερτομέου και οι συνεταίροι του να προκάλεσαν το αδιέξοδο, αλλά η "αντανάκλαση" προς FIBA μερικά χτυπάει κι εκεί θα χρειαστούν οι δύσκολες αποφάσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ