25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα ζευγάρια των πλέι οφ και ο αστερίσκος

Η κανονική περίοδος της Stoiximan.gr Basket League ολοκληρώθηκε και γνωρίζουμε πλέον ότι, σε αντίθεση με όσα αναμένονταν, ο Κόροιβος θα ακολουθήσει τα Τρίκαλα στην Α2, καθώς επίσης και τα ζευγάρια των πλέι οφ, που θα αρχίσουν την Τετάρτη.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Κολοσσό, που πήρε την όγδοη θέση.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην ΑΕΚ, που βγήκε πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε δεύτερος και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην Κύμη, που πήρε την έβδομη θέση.

Ο Προμηθέας τερμάτισε τρίτος και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στο Λαύριο, που βγήκε έκτο.

Γι' αυτά τα δύο τελευταία ζευγάρια, πάντως, υπάρχει μια υποσημείωση, που αφορά τις θέσεις της Κύμης και του Λαυρίου. Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην έκτη θέση πίσω από την ΑΕΚ έχοντας από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια με την ίδια διαφορά. +13 ο ένας, +13 ο άλλος. Στην περίπτωση αυτή η προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει ως επόμενο κριτήριο για την επίλυση της ισοβαθμίας το "μεγαλύτερο αριθμό πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια". Τι εννοεί, όμως, ο ποιητής;

Ποιος σκόραρε περισσότερους πόντους στο κάθε παιχνίδι; Αν είναι έτσι, η Κύμη σκόραρε 94 στη νίκη της, ενώ το Λαύριο 78 στη δική του νίκη, άρα η Κύμη υπερτερεί και πρέπει να πάρει την έκτη θέση.

Ποιος σκόραρε περισσότερους πόντους συνολικά και στα δύο παιχνίδια; Αν είναι έτσι, τότε υπάρχει πάλι ισοπαλία, γιατί αμφότερες οι ομάδες σκόραραν από 159 πόντους. Λογικό και μάλλον περιττό να μπει με αυτή την εκδοχή το κριτήριο, αφού υπάρχει και το +13 που προϋποθέτει ίδια επιθετική παραγωγικότητα! Οπότε πάμε στο επόμενο κριτήριο, που είναι η καλύτερη διαφορά πόντων συνολικά στο πρωτάθλημα, όπου υπερέχει το Λαύριο με +39 έναντι -6 της Κύμης.

Αυτή την εκδοχή υιοθετεί ο ΕΣΑΚΕ και παρουσιάζει στην βαθμολογία που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, οπότε με αυτή την εκδοχή παρουσιάζουμε κι εμείς τα ζευγάρια. Εκτός κι αν τη Δευτέρα αλλάξει κάτι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ