21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα είπαν Αγγελόπουλοι – Μιλουτίνοφ

Το καλοκαίρι έφτασε στην Arcadia. Στα γραφεία της εταιρίας των προέδρων του Ολυμπιακού έγινε σήμερα συνάντηση των αδελφών Αγγελόπουλου με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για το μέλλον του στην ομάδα, το πρώτο από μια σειρά ραντεβού που θα έχουν με τους παίκτες.

Ο Σέρβος σέντερ αποτελεί κλειδί για τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είτε μείνει, είτε φύγει. Πρώτον, γιατί θα κρίνει ποιοι παίκτες θα παραμείνουν, θα φύγουν ή θα αποκτηθούν στην θέση και δεύτερον γιατί το συμβόλαιό του είναι από τα μεγαλύτερα και επιπλέον υπάρχει και ρήτρα. Και φυσικά υπάρχει και το σημαντικότερο όλων: Ήταν από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρωλίγκας φέτος και ο καλύτερος των "ερυθρόλευκων". Οπότε μόνο λογικό ήταν η αρχή στις συζητήσεις να γίνει από αυτόν.

Τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Ο Μιλουτίνοφ έχει μπει στο στόχαστρο ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ υπάρχουν πάντα και οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Για μετακίνησή του στην Ευρώπη δεν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του, οπότε ο Ολυμπιακός μπορεί να ζητήσει ένα ποσό που επιθυμεί για να δώσει τον παίκτη, ενώ για το ΝΒΑ υπάρχει συκεκριμένο και επταψήφιο ποσό, το οποίο οι Σπερς, που έχουν τα δικαιώματα του παίκτη, το γνωρίζουν.

Η πρόταση της Μπαρτσελόνα έχει γίνει πολύ συγκεκριμένη και γίνεται λόγος για τριετές συμβόλαιο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια. Μια πρόταση στην οποία δύσκολα μπορεί να γυρίσει την πλάτη ένας παίκτης. Ακόμη κι αν αυτός, όπως ο Μιλουτίνοφ, έχει εκφράσει πολλές φορές το δέσιμο με την νυν ομάδα του και την αγάπη για την χώρα και την πόλη που ζει.

Το καλό κλίμα και η καλή θέληση παίζουν το ρόλο τους, ήταν η βάση της συζήτησης, αλλά οι αποφάσεις έπονται. Το συμβόλαιό του ισχύει ως το 2020 και η πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να γίνει νέα επέκταση. Η αλήθεια είναι πως στη σκακιέρα η πρώτη κίνηση ανήκει στους Σπερς. Η δική τους απόφαση για το αν θα τον εντάξουν φέτος τελικά στο ρόστερ τους ή όχι θα είναι αυτή που θα ανοίξει την "παρτίδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ