18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τα δύο τελευταία βήματα πριν την “απελευθέρωση”

Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια του Δημήτρη Γουλιέλμου να βγάλει πάνω από τον Άρη τα ΒΑΝ της FIBA που κράτησαν σε χαμηλό επίπεδο την ομάδα της περσινής περιόδου και περιόριζαν δραματικά τις επιλογές για τη δημιουργία και της φετινής ομάδας. Οφειλές που εκκρεμούσαν για χρόνια, διακανονισμοί που είχαν πάει περίπατο και ένας Άρης που πολλές φορές δικάστηκε ερήμην. Φαίνεται όμως ότι φτάνει στο τέλος της αυτή η προσπάθεια και θα έχει αποτέλεσμα.

 


Μετά την αφαίρεση δύο ακόμη ΒΑΝ χθες, οι εκκρεμείς υποθέσεις από οχτώ, πριν από μερικές μέρες, έγιναν πια δύο. Η πρώτη είναι απλή αφού αφορά τον δικηγόρο του Βίκτορ Σανικίτζε που όπως είναι γνωστό δουλεύει πια για τον Άρη. Η δεύτερη είναι αυτή στην οποία φαίνεται ότι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, σήκωσε τα χέρια ψηλά. Είναι αυτή του Μάικλ Τζένκινς με τον οποίο διατηρείται απόσταση που θα κληθεί να καλύψει η FIBA.

 


Ο Άρης θέλει να πληρώσει στον Αμερικανό μόνο τα δεδουλευμένα -έπαιξε στην ομάδα στη σεζόν 2016-17- όμως στον Τζένκινς έχει επιδικαστεί συνολικά το ποσό των 320 χιλιάδων δολαρίων. Αυτό το οποίο προσδοκούν στον Άρη, είναι η FIBA να δώσει μεγαλύτερο βάθος χρόνου στο διάστημα της αποπληρωμής αυτού του ποσού, αφού δεν προβλέπεται “κούρεμα” του από τη στιγμή που δεν συναινεί ο παίκτης. Ακόμη κι έτσι όμως θα αρθεί κι αυτό το ΒΑΝ για να περάσει ο Άρης στο επόμενο στάδιο.

 


Αυτό είναι η επισημοποίηση των συμφωνιών με ξένους παίκτες που έφερε ήδη στη Θεσσαλονίκη και η κάλυψη της τελευταίας κενής θέσης. Ο Μάρκους Λι παρά το πρόβλημα στον μηνίσκο φαίνεται ότι μπορεί να αγωνίζεται κανονικά και με τα δεδομένα που υπάρχουν μάλλον θα κρατήσει τη θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωση του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Για τον Άρη παραμένουν παράλληλα στο τραπέζι οι περιπτώσεις Γιάνκοβιτς και Σακελλαρίου.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ