19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τα… δεύτερα της Λιθουανίας έγιναν πρώτα

Η Λιθουανία έκανε επίδειξη δύναμης στους πρώτους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, διαλύοντας το Κόσοβο και την Πολωνία.

Ο γεννημένος στην Κλαϊπέντα, όπου φιλοξενήθηκε ο δεύτερος αγώνας, Εϊμάντας Μπέντζιους είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά στην οικογένειά του και τους φίλους του που βρέθηκαν στη «Svyturio Arena». Ο 27χρονος φόργουορντ της Ομπραντόιρο, που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ αγωνιζόμενος σε δύο παιχνίδια, μίλησε στη FIBA για το ρόστερ των προκριματικών και ξεκαθάρισε: «Όλοι έλεγαν πως αυτή ήταν η δεύτερη ή η τρίτη ομάδα της Λιθουανίας. Αποδείξαμε, όμως, πως είμαστε η πρώτη. Και στα δύο παιχνίδια, απλώς δείξαμε σε όλους πως είμαστε δυνατοί κι έχουμε φιλοδοξίες».

Με το νέο σύστημα διεξαγωγής, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς ταλαντούχους παίκτες να αποδείξουν την αξία τους. Παράλληλα, κερδισμένοι βγαίνουν και οι φίλαθλοι που μπορούν να δουν από κοντά, στη χώρα τους, την Εθνική τους. «Ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Όλοι, πραγματικά, απολαύσαμε το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι, οι παίκτες, όλοι», τόνισε από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νταΐνιους Αντομάιτις, ο οποίος πρόσθεσε όσον αφορά στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του: «Είχαμε καλό ροτέισον. Για αυτό παίξαμε με καλό ρυθμό». Θυμίζουμε πως στο 40ό Ευρωμπάσκετ η Λιθουανία αποκλείστηκε στους «16» μετά την ήττα της από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη, με το Γιόνας Βαλαντσίουνας να είναι ο μόνος που «διασώθηκε», καθώς αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης έχοντας κατά μέσο όρο 12 σε έξι παιχνίδια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ