26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα δεδομένα εν όψει του Νίμπουρκ-ΑΕΚ (pics)

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες εν όψει της δεύτερης αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Νίμπουρκ, για τους «16» του Basketball Champions League, έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν την Τετάρτη (14/03, 19.30) στο «CEZ Sportovni Hala», με την «Ένωση» να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την πρόκρισή της στα προημιτελικά, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ηττήθηκε με διαφορά δέκα πόντων (88-98). Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, τα οποία είναι…

Νίμπουρκ κέρδισε τα δεκατρία από τα τελευταία δεκαπέντε εντός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση και οι δύο ήττες της ήταν με εννέα ή λιγότερους πόντους. Επίσης, οι Τσέχοι έχουν αναδειχθεί νικητές στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς τους με ελληνικές ομάδες.


ΑΕΚ έχει κερδίσει και στα δύο παιχνίδια που έδωσε φέτος ύστερα από ήττα της στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανέναν εκτός έδρας αγώνα της στο φετινό BCL με περισσότερους από εννέα πόντους. Δεν έχει, πάντως, χάσει φέτος δύο διαδοχικές φορές.


-Οι αναπληρωματικοί παίκτες της Νίμπουρκ σκόραραν 56π. στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, που είναι οι περισσότεροι που έχουν βάλει παίκτες που έχουν μπει ως αλλαγή στην ιστορία των πλέι οφ του Basketball Champions League.
Νίμπουρκ είναι η μοναδική ομάδα που στη φάση των «16» της διοργάνωσης έβαλε τουλάχιστον είκοσι πόντους και στα τέσσερα δεκάλεπτα του πρώτου ματς.
-Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ φέτος έχουν σκοράρει 952 σουτ εντός παιδιάς, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα φέτος. Μάλιστα, καμία άλλη ομάδα -πλην της «Ένωσης»- στο πρώτο παιχνίδι των «16» δεν δέχθηκε 98π. στην έδρα της.

Κέντρικ Ρέι έχει κατά μέσο όρο 22,5π., 6,5 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και ένα κλέψιμο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στο BCL. Οι 30π. που πέτυχε στο πρώτο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, τον ανέδειξαν πρώτο σκόρερ από όλους τους αγώνες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα (06-07/03).


Μάνι Χάρις έχει κατά μέσο όρο 24π., εφτά ριμπάουντ, έξι ασίστ και τέσσερα κλεψίματα στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις της ΑΕΚ στο BCL. Στο ίδιο διάστημα τα ποσοστά ευστοχίας του ήταν 79% στις βολές, 57% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα.

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ