21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα δεδομένα εν όψει ΑΕΚ-Στρασμπούρ (pics)

Τη Στρασμπούρ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Basketball Champions League, σε διπλούς αγώνες που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και το «Rhenus Sport».

Η «Ένωση» θα υποδεχθεί το γαλλικό συγκρότημα την Τετάρτη 28/03, στις 19.30, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τον επαναληπτικό να ακολουθεί μία εβδομάδα μετά (04/04, 21.30) στο Στρασβούργο. Οι δύο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, με τους παίκτες του Βενσάν Κολέ να επικρατούν με 80-78 εντός έδρας και με 88-87 εκτός. Η FIBA έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, εν όψει των δύο αγώνων που θα ακολουθήσουν, τα οποία είναι τα εξής…

-H ΑΕΚ κέρδισε πέρυσι και στους δύο αγώνες που έδωσε στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ του Basketball Champions League, αλλά φέτος στη φάση των «16» δεν τα κατάφερε απέναντι στη Νίμπουρκ, γνωρίζοντας την ήττα με διαφορά 10π. Έκανε, πάντως, την ανατροπή στην Τσεχία.
ΑΕΚ έχει κερδίσει τα δώδεκα από τα δεκαεφτά εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία της στη διοργάνωση. Μάλιστα, από τις δώδεκα νίκες της οι οκτώ ήρθαν με διαφορά μεγαλύτερη των 10π.

ΑΕΚ, στα οκτώ φετινά ματς της στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για το BCL, είχε 29 κοψίματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα που έφθασε μέχρι τα προημιτελικά. Εκτός έδρας οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έχουν φέτος, μέχρι στιγμής, δεκαπέντε τάπες.
ΑΕΚ, με τις 167/224 βολές που έχει έως τώρα, είναι η ομάδα με τις περισσότερες εύστοχες βολές στα εντός έδρας παιχνίδια της στη φετινή διοργάνωση.
ΑΕΚ έχει συνολικά 299 ριμπάουντ στα εντός έδρας παιχνίδια της. Από τις ομάδες που έχουν φθάσει έως τους «8» του φετινού BCL μόνο η Μούρθια έχει περισσότερα.


Στρασμπούρ έχει κερδίσει τα δεκατέσσερα από τα δεκαέξι εντός έδρας παιχνίδια της στην ιστορία της στο Basketball Champions League. Αμφότερες οι ήττες της ήρθαν με διαφορά πέντε ή λιγότερων πόντων.
Στρασμπούρ δεν έχει χάσει ποτέ δύο διαδοχικές αναμετρήσεις της, μέσα σε μία σεζόν, στο BCL.


Στρασμπούρ έχει δεχθεί λιγότερους από εβδομήντα πόντους στα οκτώ από τα δεκαέξι εντός έδρας παιχνίδια της στην ιστορία της στη διοργάνωση.
Στρασμπούρ έχει 121/166 βολές στο «Rhenus Sport», αλλά μόλις 69/112 βολές εκτός έδρας.

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ